„Jurnal de România”, primul spectacol post-COVID jucat la Teatrul Național din București. „S-au epuizat biletele cu o viteză cosmică”

S-a ridicat cortina la Teatrul Naţional! Aseară s-a jucat piesa „Jurnal de România”. Actorilor le-a lipsit sentimentul publicului în sală.

„Dorul de scenă, dorul de scândură şi dorul de a fi împreună din nou în sală. Manifestările artistice online nu vor echivala niciodată şi nu o să înlocuiască teatrul viu. Dar este o formă valabilă şi mie mi-a plăcut să mă reinventez aşa puţin”, a spus Oana Pellea.

Publicul a fost receptiv la redeschiderea teatrelor şi se arată încrezător că locul va fi sigur în ciuda răspândirii virusului.

„S-au epuizat biletele cu o viteză cosmică. Asta înseamnă că şi dacă eram cu 50% şi dacă eram în condiţii normale, lumea venea la teatru”, crede și Ion Caramitru, directorul Teatrului Național.

„Este extraordinar, cred că mi-am dorit acest lucru de anul trecut din aprilie. Momentan nu îmi este teama, m-am obişnuit să am grijă şi să mă protejez”, a spus Mirela, care a văzut spectacolul.

Din distribuţia spectacolului „Jurnal de România” au făcut parte nume mari precum Ion Caramitru, Oana Pellea , Florentina Ţilea sau Daniel Badale.

„Nu există bucurie mai mare pentru un actor ca atunci când vezi o sală plină şi când vezi oameni care vin de 5-6-7 ori la acelaşi spectacol”, crede actorul Daniel Badale.

Exit mobile version