• Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat joi, la Romexpo, Unităţile Mobile ATI.
  • Klaus Iohannis: S-a renunţat la mai multe restricţii. Virusul nu pleacă în vacanţă.
  • Şeful statului critică PSD pentru moţiunea de cenzură.
  • Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, spune Iohannis.

Joi, președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban și de ministrul Sănătății și cel al Internelor, a vizitat unitatea mobilă de terapie intesivă, la Romexpo. La finalul vizitei, președintele a făcut un apel pentru respectarea regulilor care au rămas în vigoare și s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus.

DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI:

E impresionant ce am vazut astăzi împreuna. Aceste 4 tiruri care fiecare dintre ele are o funcțiune completă de secție de terapie intensivă. Aceste unități vor putea folosite acolo unde este nevoie. Vor fi gestionate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

E rezultatul unui parteneriat foarte frumos. Achiziția și dotarea acestor unități e rezultatul unei colaborări foarte bune dintre autoritățile statului și firme, voluntari. Iata ca se poate. Am vizitat aceste unități. Sunt dotări de ultima oră. Vreau să mulțumesc tuturor care s-au implicat în acest proiect. Toți au contribuit. Au existat acțiuni de strângere de fonduri.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Sunt îngrijorat pentru că am văzut un număr mare de noi pacienți infectați cu coronavirus. S-a renunțat la anumite restricții, dar să fiu foarte clar – virusul nu pleacă în vacanță, nu pleacă nici dacă votează sau nu parlamentul.

Dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri de bun simț, foarte importante – masca, distanța, igiena mâinilor. Nu dorim să reimpunem măsuri de restricții, pentru că vrem să revigorăm activitatea economică.

Despre sesizarea CCR de către PSD:

Guvernul a procedat conform legii, dacă vineva din Parlament are altă părere, are dreptul constituțional. Felul în care a procedat Guvernul este și legal și oportun, e o abordare utilă, corectă, de bun simț. Abordarea așa-zisei opoziții din Parlament se bazează pe o abordare de tip elecolaist.

PSD încearcă să mai câștige niște voturi și nu face decât să inducă nesiguranță.

Despre moțiunea de cenzură: 

Să vii cu o moțiune în criză sanitară mi se pare greșit și lipsit de bun simț și fundament. Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiți Guvernul? Pentru că a luat măsurile la timp? E total lipsit de sens și de bun simț politic.

Despre impozitarea pensiilor speciale:

În esență, e o măsură care trebuie bine judecată, vreau să citesc în detaliu înainte de a face o declarație publică.

Ar putea fi noi restricții?

Eu nu-mi doresc, eu vreau să avem o conformare foarte bună. Nu ne dorim reinstaurarea unor restricții decât dacă numărul de infecții crește și nu avem încotro, dar vreau o conformare bună, adică să ascultăm de specialiști.

Revenirea la starea de urgență

Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, în cazul în care nimic nu funcționează. Dar de asta ne întâlnim și luăm decizii.

Măsurile luate de Guvern au fost foarte bune și luate la timp și o dovedește numărul mic de cazuri din România, dacă ne uităm și la alte state.

Declarațiile de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis la finalul vizitei la Unitățile Mobile ATI de la Romexpo

Declarațiile de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis la finalul vizitei la Unitățile Mobile ATI de la RomexpoPublicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 18 iunie 2020