• Cinci tineri au făcut pariu cu înălțimile Carpaților și au câștigat.
  • Documentarul a primit un premiu pentru producție la Transylvania Mountain Festival.
  • „La Cota 10.000” a câștigat un premiu special pentru producție.

„La Cota 10.000” este un film documentar independent, realizat de cinci tineri pasionați de alergare montană. Nu sunt toți sportivi profesioniști, ci provin din domeniul IT și marketing. Și-au propus să urce pe mai multe vârfuri montane din Carpați, astfel încât să adune altitudinea de 10.000 de metri și au reușit.

Radu Restivan este regizor și a povestit despre aventura lor. „Pur și simplu am vrut să pun împreună două lucruri pe care le apreciez foarte mult: alergarea montană și România, țara asta frumoasă în care trăim. Carpații pentru mine cred că sunt rădăcina. Oricât de cheezy ar suna, sunt motivul pentru care m-am întors acasă. Această experiență m-a ajutat să-mi îndeplinesc visul de a ajunge pe mai multe vârfuri”, a declarat regizorul Radu Restivian.

Proiectul, desfășurat complet în pandemie

Au întâmpinat și multe provocări pe parcursul filmărilor, dar au reușit să creeze o poveste minunată. „Cel mai mare challenge este că proiectul ăsta s-a desfășurat complet în pandemie. Iar pe durata filmărilor propriu-zise, a fost un challenge de a coordona o echipă de opt oameni, care am făcut toată România”, a mai spus regizorul.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Echipa a plecat de la București și a mers pe ruta Retezat- Făgăraș-Bucegi-Ciucaș-Ceahlău în șase zile. Mai mult, producția „La Cota 10.000” a câștigat deja un premiu special pentru producție la Transylvania Mountain Festival. Documentarul va putea fi vizionat în viitorul apropiat.