La Festivalul de la Cannes va fi proiectat documentarul „Mariupolis 2”, care descrie viața în timpul bombardamentelor

Festivalul de Film de la Cannes a mai adăugat un film la selecția oficială: documentarul „Mariupolis 2”, al unui regizor ucis în Ucraina la începutul lunii aprilie în timp ce lucra la film.

„Mariupolis 2” descrie viața în timpul bombardamentelor. Încă din prima peliculă dedicată orașului, în 2016, puteai să percepi tensiunea din oraș.

„Și noi am fost loviți. Vom trăi. De ce o întrerupeți? Ascultați-o pe fată! Nu îmi pasă de Panglică sau de Macul de amintire. Nu ne dezonorați orașul! Trebuie să ne aducem aminte de veteranii nostri.

Regizorul s-a întors la Mariupol în acest an pentru a documenta invazia Rusiei în această țară. El a fost ucis acolo pe doi aprilie, la vârsta de 45 de ani.

„Tu poți râde de ghinionul meu. Uită-te pe geam în timp ce plec.”

Actrița Hanna Bilobrova era alături de regizor în momentul în crare acesta a fost ucis. Ea a reușit să salveze filmările și a continuat munca logodnicului său.

„Am fost acolo noaptea, după ora 12:00, înaintea lui Mantas. El m-a sunat și mi-a spus că va trebui să plec. Nu, i-am zis că rămân, l-am rugat, i-am spus că sunt cu el de la bun început.”, a spus actrița Hanna Bilobrova.

Exit mobile version