La Paris a început a 91-a ediție a culesului viei în Montmartre. Podgoria produce unul dintre cele mai scumpe vinuri din lume

Unde guști vinul anul acesta? La Paris a început a 91-a ediție a culesului viei în Montmartre, un moment special în fiecare toamnă. Podgoria din acest cartier boem al Orașului Luminilor produce unul dintre cele mai scumpe vinuri din lume – în special pentru că este foarte rar. Tradiția recoltei este însoțită, de aproape un secol, de spectacole de stradă, muzică, ceremonii, care anul trecut au reunit peste 400.000 de vizitatori.

Cea de-a 91-a ediție a Festivalului Recoltei Montmartre 2024, se deschide pe tema imaginației, aducând cu ea pe cea a visului, neobișnuitul, nemaiîntâlnitul. Suntem invitati să creăm imagini, sunete, idei și să dăm viață formelor artistice inventive, onirice, cu spectacole stradale, filme, artă stradală, concerte neobișnuite, poezie sau muzică.

Timp de 5 zile, cele opt cartiere ale arondismentului 18 se iau la întrecere pentru a amuza publicul . Festivalul de muzică Décibels Vendanges se desfășoară pe parcursul a 4 zile în cadrul concertelor programate în trei locații diferite. 90 de evenimente artistice sunt prevăzute pe parcursul celor 5 zile.
Un cor de 1000 de elevi s-a produs anul trecut la picioarele Sacré Cœur, așteptam surprize și pentru anul acesta. Un «defileu» de epocă este prevăzut, anul trecut au fost înregistrați 1.300 de participanți.

Vinul se află în centrul sărbătorii

Sunt 1200mp rezervați pentru degustare. În primul rand vinul dar, desigur, și bucătăria tradițională pariziană. 150 de expozanți participa la acest «parcurs gustativ».

2400 de sticle «Clos Montmartre» sunt produse în fiecare an, nu suficient pentru a satisface toți amatorii, de unde și prețurile mari pentru această exclusivitate.

Exit mobile version