• Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, îți povestește cum a ajuns nașterea lui Iisus la oameni
  • Mitropolitul Banatului: „Au fost tot felul de tradiții, legate și de Moș Crăciun

Știi că mâine e Crăciunul, iar povestea sărbătorii a ajuns la tine prin mituri și legende. Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, îți explică mai bine cum a ajuns nașterea lui Iisus la oameni.

Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului: „Au fost tot felul de tradiții, legate și de Moș Crăciun, că persoana care le-a primit în acea peșteră și că peștera ar fi fost a unei persoane pe care o cheamă Crăciun. Sunt lucruri de tradiție populară, însă nu au o bază științifică. Adevărurile primare, primordiale au ajuns la noi prin mit și prin legendă, deci aceasta a fost posibilitatea culturală de atunci de a transmite acest mare eveniment care a marcat istoria lumii prin nașterea lui Iisus.“

„Este practic o împlinire a vechiului Testament. Dumnezeu a pregătit pe poporul lui Israel mai bine de 1500 de ani prin profeți. A pregătit ca din sânul său va veni Mesia. Și iată, la împlinirea vremii cum se spune și în noul testament, prin naștere, s-a născut mântuitorul Iisus Hristos. Nu s-a născut în palat, ci în peșteră, leagăn i-a fost o iesle“, mai spune Mitropolitul Banatului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT