• Festivalul Filmelor de la Cannes la București îți aduce, între 25 și 31 octombrie, o selecție de filme premiate la Cannes și Berlin direct în cartierele Bucureștiului, în sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.
  • Evenimentul oferă locuitorilor acces gratuit la producții de top din 2024.
  • După fiecare proiecție sunt incluse sesiuni speciale de ateliere interactive, unde publicul poate explora temele filmelor în profunzime.

Dacă ești pasionat de filme, următoarea perioadă e pentru tine. Les Films de Cannes à Bucarest își extinde evenimentele în cartierele Bucureștiului, și le oferă locuitorilor din sectoarele 2-6 șansa să își vadă filmele premiate la Cannes și Berlin, până pe 31 octombrie. Proiecțiile speciale sunt urmate de ateliere de introspecție, susținute de experți în psihologie și artă.

Festivalul Filmelor de la Cannes la București îți aduce, între 25 și 31 octombrie, o selecție de filme premiate la Cannes și Berlin direct în cartierele Bucureștiului, în sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6. Evenimentul oferă locuitorilor acces gratuit la producții de top din 2024, inclusiv „All We Imagine as Light”, premiat cu Grand Prix la Cannes, și „Dahomey”, câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale. Proiecțiile au loc în locații accesibile din fiecare sector, iar după vizionări, publicul va avea ocazia să participe la ateliere și discuții interactive susținute de psihologi și experți în artă, care aprofundează temele culturale și sociale abordate de filme.

După fiecare proiecție sunt incluse sesiuni speciale de ateliere interactive

După fiecare proiecție sunt incluse sesiuni speciale de ateliere interactive, unde publicul poate explora temele filmelor în profunzime. În sectorul 2, la UNATC, documentarul „AVERROÈS and&ROSA PARKS” de Nicolas Philibert rulează azi și oferă o privire asupra psihiatriei și a modului în care pacienții sunt încurajați să comunice și să se exprime liber.

Recomandări

CANDIDATUL COALIȚIEI
UK STĂ RĂU LA ECONOMIE
UNDE SCHIEZI?
CINE CONDUCE ROMÂNIA
CIOLACU RĂMÂNE PREMIER
CINE CONDUCE ROMÂNIA?

Proiecția este urmată de un atelier moderat de psihologul Cosmina Ciobanu, care va ghida o discuție despre importanța comunicării în procesul de vindecare. În sectorul 3, publicul poate viziona „Diamant Brut”, unde sunt explorate aspirațiile și provocările unei tinere în căutarea faimei și a recunoașterii. Fiecare dintre aceste proiecții este urmată de dezbateri culturale care îți dau ocazia să discuți cu specialiști care îți pot fixa niște borne de gândire după film.

Citește și