Liderul OMS a fost expus la coronavirus, dar a refuzat testarea: „Nu văd necesitatea testării, dacă am respectat protocolul”

  • Şeful OMS: „Nu văd necesitatea testării, dacă am respectat protocolul
  • Șeful OMS a fost expus la coronavirus, dar nu a vrut să se testeze
  • Reprezentanții OMS continuă să se contrazică în propriile declarații
  • Dr. Tedros spunea, în ianuarie, că noul virus nu se transmite de la om la om
  • OMS nu a recomandat măștile, inițial, după care a îndemnat la purtarea lor

Organizația Mondială a Sănătății mai mult induce lumea în eroare decât să o ajute în lupta cu virusul.

Recent întors din carantină, șeful OMS răstoarnă ideea că testarea e importantă. Pare că a uitat cum îndemna țările să testeze la capacitate maximă, în martie, când nu vedea altă cale de ieșire din pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS: „Am fost ok, fără simptome. Este a 17-a zi şi am urmat protocoalele. Cum nu am simptome şi am urmat strict protocolul, nu văd necesitatea testării, pot să vă asigur că sunt ok.”

Doctorul Tedros nu e la prima gafă. Încă din Ianuarie declara că noul virus, abia apărut în China, nu se transmite de la om la om, informație pe care nici măcar guvernul chinez nu o aproba 100%.

Între timp s-a răzgândit, așa cum a făcut și cu măștile de protecție, pe care organzația nu le recomanda decât în cazul bolnavilor de coronavirus. Ulterior au mai citit niște studii și au ajuns să încurajeze purtarea măștii indiferent de starea de sănătate a omului.

Un alt doctor membru al OMS a afirmat în luna iunie că asimptomaticii transmit foarte rar virusul. Câteva ore mai târziu și-a explicat greșeala.