România – Irlanda de Nord scor 1-1, în Nations League. România remizează pe teren propriu la debutul lui Rădoi

  • România a remizat în primul meci oficial după 10 luni
  • Rădoi a debutat pe banca naționalei de seniori a României
  • România şi Irlanda de Nord au încheiat la egalitate, 0-0, meciul din preliminariile EURO 2016 (13 iunie 2015)

Min. 90+6: Final de meci pe Arena Națională.

Min. 86: Gavin Whyte egalează cu o lovitură de cap din 6 metri!

Min. 25: George Pușcaș deschide scorul din pasa căpitanului Vlad Chiricheș. Oaspeții au reclamat o poziție afară din joc, însă centralul meciului a validat golul. Este 1-0!

Min. 1: A început partida!

Echipele de start

România: Tătăruşanu, Hanca, Chiricheş-cpt., Toşca, Bancu, Maxim, Cicâldău, Stanciu, Hagi, Puşcaş, Alibec.

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard – Dallas, Davis (cpt.), Evans, Lewis – Magennis, Saville – Washington

România începe drumul spre Mondiale în Nations League.

Mirel Rădoi debutază pe banca naționalei României în meciul contra Irlandei de Nord, de la 21:45, pe Arena Națională. Meciul se va desfășura fără spectatori.

Mirel Rădoi a surprins și a convocat și nume mai puțin cunoscute pentru dubla cu Irlanda de Nord și Austria din acest weekend.

Din cei 23 de jucători convocaţi în lotul pentru meciurile de Nations League, doar Tătăruşanu, Chiricheş, Grigore şi Maxim au jucat în acel 0-0 din Belfast.

Tătăruşanu şi Chiricheş sunt cei mai convocați români din lot. Lazăr (Astra), Creţu (NK Maribor), Buş (FCSB) şi Iancu (Viitorul) sunt la prima convocare.

„Am ajuns să fim în play-off-ul pentru Campionatul European prin această competiţie. Deci, din punctul ăsta de vedere, nu putem să spunem că putem folosi aceste două partide doar pentru a pregăti meciul cu Islanda. Din contră, sunt partide oficiale foarte importante pentru noi, pentru băieţi, pentru noul drum”, e de părere selecţionerul Mirel Rădoi.

„Mirel a venit cu o gândire pozitivă, încearcă să ne dea încredere, să facem lucruri bune. Sperăm să-l ajutăm să înceapă cu dreptul această campanie şi să câştigăm meciuri alături de el”, spune Vlad Chiricheş.

România întâlnește pe Austria luni, 7 septembrie, în deplasare, de la 21:45.