• Anul acesta, Luna plină din aprilie este prima Luna plină din sezonul de primăvară, care a început la echinocțiul de primăvară pe 20 martie 2022.
  • Această înseamnă că Luna plină din aprilie este o Luna importantă pentru cei care sărbătoresc Paștele catolic deoarece Data Paștelui depinde de data Lunii pline.
  • Denumirea sa este dată de floarea sălbatică roz de primăvară Phlox, originară din estul Americii de Nord. 

Potrivit NASA, Luna roz ar urma să apară plină de vineri până luni dimineața și va fi la apogeu sâmbătă, 16 aprilie 2022. Luna plină din aprilie, cunoscută și sub numele de „Luna roz”, va lumina cerul pe tot parcursul weekendului, ceea ce o va face cel mai popular spectacol astronomic din acest an.

Această lună plină corespunde pentru hinduși cu Hanuman Jayanti, care reprezintă nașterea Domnului Hanuman. Ea este sărbătorită în majoritatea zonelor în ziua de lună plină a lunii lunare hinduse Chaitra. Luna Roz 2022 va fi vizibilă în India, așa că iată tot ce trebuie să știi despre ora, data și vizibilitatea și cum să observi Luna Roz 2022 în India.

Momentul în care cei care urmăresc cerul ar trebui să urmărească luna plină ar fi răsăritul lunii, când aceasta apare la orizontul estic. În acel moment, luna are un aspect portocaliu glorios, care se transformă treptat în galben pal și apoi într-un glob alb strălucitor, pe măsură ce se înalță pe cerul nopții.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ce semnifică Luna roz?

Luna plină din aprilie se numește Roz deoarece în aprilie apar florile sălbatice roz care se găsesc în America de Nord. Pentru a fi un pic mai clar, luna nu va fi de culoare roz, deoarece luna strălucește de fapt în portocaliu. Mulți numesc luna plină din aprilie „Luna în creștere”, „Luna cu iarbă încolțită”, „Luna iepurelui” sau „Luna peștelui”.

Potrivit NASA, aceasta ar urma să apară plină de vineri până luni dimineața și va fi la apogeu sâmbătă, 16 aprilie 2022. Ea se va ilumina doar pentru o clipă la ora 12.25 pe 16 aprilie și, în timp ce va ilumina tot acest weekend din 16 aprilie până pe 18 aprilie dimineața, vârful de plenitudine va apărea la ora 12.15 pe 17 aprilie.