• În perioada 4-9 iunie, are loc la Brașov a 2-a ediție de LYNX Festival.
  • LYNX este primul și singurul festival din România dedicat filmului documentar și fotografiei de natură.
  • Anul acesta poți vedea 13 documentare, din care 9 în premieră națională.

Astăzi se dă startul celei de-a două ediţii LYNX Festival. LYNX aduce natura mai aproape de publicul larg prin intermediul filmului documentar și al fotografiei. După ce anul trecut a inclus în programul său 8 documentare internaţionale, toate sold-out, majoritatea în premieră în România, festivalul revine cu o nouă selecţie inedită care îi va încânta pe iubitorii de film şi natură de toate vârstele.

Ce vedem în această seară?

„În seara aceasta vedem proiecția „Songs of the Earth”, care este un film atipic față de genul filme pe care le aducem, în sensul că este o invitație la introspecție. Este propunerea Norvegiei la Premiile Oscar de anul acesta și este produs de Zen Bender, celebrul cineast german. Deci, publicul va avea ocazia să-și pună niște întrebări vis a vis de locul lui în natură și relația sa cu aceasta”, a explicat Matei Truța, directorul executiv al festivalului, pentru Aleph News.

„Primim de la oameni feedback copleșitor pozitiv. Toate proiectele noastre pe care le desfășurăm și LYX Festival și România Sălbatică au ca scop educarea oamenilor prin proiecte audio-video și apropierea lor de natură. Surpriza foarte plăcută pe care am avut-o când am început să desfășurăm aceste proiecte a fost să descoperim că există, de fapt, o foarte mare cerere pentru acest tip de conținut, că oamenii iubesc natura și nu era nevoie decât de cineva care să desfășoare astfel de proiecte ca să descoperim asta”, a adăugat Matei Truța.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Citește și