• Marina Constantinescu a fost invitata lui Marius Tucă la emisiunea „Marius Tucă Show”
  • Marina Constantinescu a fost premiată de Academia Română pentru Festivalul Național de Teatru
  • Marina Constantinescu: „Eu nu cred că teatrul se face în sens strict cu democrația”

Criticul de teatru Marina Constantinescu a fost invitata lui Marius Tucă în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

Premiată, la sfârșitul anului trecut, de Academia Română, pentru Festivalul Național de Teatru, Marina Constantinescu a vorbit despre artă, cultură și civilizație în vremea pandemiei.

Marina Constantinescu: „Ideea de performanță cred ca trebuie pusă la locul ei în România. De la nivelul atitudinii, de la nivelul discursului, de la felul în care fiecare dintre noi întelege să se implice în ceea ce face și să îl intereseze mai mult ceea ce face decât ceea ce se întâmplă în jur.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„În drumul nostru ne interesează foarte mult ce se întâmplă în stânga sau în dreapta. Am învățat foarte multe de la străini. Disciplina, tipul de autoritate. Eu nu cred că teatrul se face în sens strict cu democrația. Am văzut cum lucrează cei mai mari artiști cu trupa. Lucrează sub semnul respectului, ceea ce făceau și la noi Ciulie, Pintilie, Vlad Mugur, toți care au fost mari formatori.”

„Toți cei care au funcții în România sunt aleși de noi și sunt în slujba naostră. A te pune în slujba culturii este trecătoare, nu trebuie să pui pe cineva mereu să gaseasca fel de fel de verigi,” a mai spus Marina Constantinescu.

Marius Tucă: „Cum îți explici, când vine vorba despre libertate stăm atât de prost?”

Marina Constantinescu: „Trebuie să ne cultivăm mai mult libertatea interioară. Sunt lucruri discutabile. Artiștiii din asta se hrănesc.”

Marina Constantinescu: „Eu sunt pro vaccin”

Marius Tucă: „Să vorbim puțin și despre copiii noștri care studiază în Marea Britanie. Să spui ce așteptări ai tu. Luca face pian. Cum se face pian online?”

Marina Constantinescu: „Nu se face. Au avut noroc că acest Conservator Regal din Glasgow au avut o excepție, realizand că această vocație nu se poate indeplini online, decât face to face.”

„Eu sunt pro vaccin. Am urmarit cu sufletul la gură din alte motive și discursul primului ministru al Scoției și al Marii Britanii. Felul în care spun lucrurile. Nici noi nu știm dacă e bine așa sau nu. Încercăm acest lockdown din nou ca să detensionăm sistemul medical. Știm cât de greu este pentru toată lumea.”