„Marius Tucă Show”. Eugen Ciurtin, Narcis Dorin Ion și Alina Mungiu-Pippidi, de la 19:00, la Aleph News

Sursa: Aleph News

Marius Tucă Show începe diseară la șapte, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitații de azi sunt Eugen Ciurtin, istoric, Narcis Dorin Ion, director Muzeul Național Peleș și Alina Mungiu-Pippidi, politolog.

Una dintre viorile care a aparținut lui George Enescu și partitura manuscrisului operei „Oedipe” au fost vândute în urma unei licitații, la finalul lunii septembrie. Mai multe personalități susțin că aceste obiecte nu sunt autentice. Ce a zis Ministerul Culturii, când a fost sesizat în acest caz, ne spune Eugen Ciurtin.

Istoricul Narcis Dorin Ion vine diseară la Marius Tucă pentru a vorbi despre o parte de istorie, zugrăvită perfect într-un portret de regină, așa cum ne este prezentată în cele două volume ,,Maria a României. Portretul unei Regine”. Istoricul amintește și despre expoziția dedicată Centenarului Regelui Mihai, un destin în slujba României.

De astăzi, PSD și PNL demarează negocierile oficiale pentru formarea viitorului guvern. De ce PSD și nu USR? Cîțu premier? Sau Ciucă? Alina Mungiu-Pippidi, analizează împreună cu Marius Tucă, ce șanse are să reziste o coaliție PNL-PSD și care sunt viitoarele posibile scenarii de pe scena politică.

La Aleph News și pe alephnews.ro: ,,Amintește-ți, Poporul meu că te-am iubit și că te binecuvântez cu ultima mea suflare” (Regina Maria)