În a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, peste 270.000 de români își serbează ziua onomastică. Iată câteva dintre cele mai frumoase urări pentru prietenii sau rudele tale care poartă numele de Ștefan, Ștefania, Ștefana, Ștefănuț, Ștefănela, Ștefăniță, Ștefănică, Ștefania, Ștefanida, Ștefănel, Fănica, Fănel, Fane, Fanache, Fana.

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfântul Ştefan!”

„Visele și speranțele de azi să devină realitate, orice cădere un pas înainte, gândul bun și fericirea să te însoțească mereu! La Mulți Ani Ștefan!”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Ştefan – Hai noroc şi voie bună/ Să petrecem împreună/ C-astăzi este o zi mare/ Şi-i motiv de sărbătoare! La mulţi ani!”

„La mulţi ani! Sfântul Ştefan să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale, să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de familie şi cei dragi!”

„Toate gândurile mele sunt la tine Ștefane! Îţi doresc să ai o zi superbă şi să fii înconjurată doar de iubire! La Mulţi Ani!”

„Sfântul Ştefan căruia îi porţi numele să te ocrotească în fiecare zi, să-ţi aducă linişte şi pace şi să nu lase că speranţa să se stingă din sufletul tău! La mulţi ani cu împliniri şi numai cu momente frumoase în viitor!”

„Sfântul Ştefan să îţi călăuzească paşii şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine “La mulţi ani!”

Cine a fost Sfântul Ștefan

Sfântul Ştefan este unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii creștine. El este sărbătorit pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun.

Se spune că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de mult timp, iar, în această zi, persoanele certate trebuie să se împace.

Conform scrierilor Bisericești, Sfântul Ștefan a fost unul dintre cei șapte bărbați „plini de Duh” și de înțelepciune, care au fost puși să slujească atât în cadrul slujbelor religioase cât și să supravegheze buna orânduiala la mesele comune.

Sfântul Apostol și Arhidiacon Ștefan l-a cunoscut bine pe mântuitorul Iisus Hristos și a săvârșit minuni datorită credinței sale în Dumnezeu.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ștefan

Pe 27 decembrie, românii sărbătoresc Sfântul Ștefan. Sunt aproximativ 300.000 de români care poartă numele de Ștefan și derivatele acestuia: Sfântul Ștefan Istvan (ungurescul pentru Ștefan) Fănel; Ștefania; Fănica; Ștefana; Fana; Fănuța; Ștefănuț; Fane; Ștefănel; Ștefanida; Fanache; Ștefănică; Ștefănuț.