• Sir Michael Caine a anunțat că se retrage din profesia de actor.
  • La vârsta de 88 de ani, el spune că se va concentra pe scris.

„Nu prea curg scenarii cu un actor principal care are 88 de ani”, a declarat Michael Caine, anunțând că se retrage din actorie și se concentrează pe cariera de scriitor, relatează People.com.

Câștigător a două premii Oscar, actorul și-a anunțat retragerea vineri, la BBC Radio, înainte de lansarea noului film „Best Sellers”.

„Destul de amuzant, s-a dovedit a fi ceea ce este ultimul meu rol, de fapt. Pentru că nu am mai lucrat de doi ani și am o problemă cu coloana vertebrală, care îmi afectează picioarele. Așadar, nu pot merge foarte bine.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Și am scris și o carte, câteva cărți, care au fost publicate și au avut succes. Așadar, acum nu mai sunt actor, ci scriitor, ceea ce este minunat, pentru că, în calitate de actor, trebuie să te trezești la 6 și jumătate dimineața și să mergi la studio. În calitate de scriitor, poți începe să scrii fără să te ridici din pat”, a adăugat Michael Caine.

Ultimul rol al lui Michael Caine

El joacă în Best Sellers în rolul celebrului scriitor irascibil Harris Shaw, care acceptă cu reticență să plece într-un turneu de promovare a primei sale cărți din ultimele decenii, după ce editoarea sa, Lucy Stanbridge (Aubrey Plaza), îi dă de urmă pentru a ajuta la salvarea editurii tatălui ei decedat.

Filmul, care a fost filmat la Montreal în 2019, îi mai are în distribuție pe Scott Speedman, Cary Elwes și Ellen Wong.

Michael Caine a debutat în 1964 în filmul de război Zulu, după care a jucat în filme precum Alfie (1966), The Italian Job (1969), Get Carter (1971) și The Man Who Would Be King (1975).

A mai jucat în filme celebre precum The Dark Knight, Prestige, Dunkirk sau Interstellar.

Cu două premii Oscar și trei Globuri de Aur în palmares, s-a bucurat de o activitate constantă, cel mai recent jucând în Tenet al lui Christopher Nolan și în Twist, o reinterpretare a lui Charles Dickens.

Actorul Dressed to Kill a scris, de asemenea, șase cărți din 1984, cea mai recentă fiind Blowing the Bloody Doors Off: And Other Lessons in Life, publicată în 2018.