• Cel mai bun poet contemporan din Spania este un român.
  • Mihai Gane a vândut peste 100 de mii de cărți cu poezii.
  • Poetul a plecat din România în urmă cu 17 ani.

Mihai Gane, poetul român cu notorietate în Spania. Mihai Gane, un român stabilit în Spania în urmă cu 17 ani, a cucerit această țară prin poeziile sale romantice, devenind cel mai citit poet. Până acum a vândut peste 100.000 de cărți de poezii traduse în 17 limbi, atât în Europa cât și America Latină, dar și 10.000 de exemplare ale singurei nuvele scrise.

Are 28 de ani, s-a născut în România și este cel mai citit poet din Spania. În martie va apărea volumul cu numărul 4 de poezii, dar în CV-ul lui apare și o nuvelă pe care a scris-o.

Uneori dragostea nu e de ajuns.
Uneori este nevoie de mai mult decât un sărut
sau un apel surpriză.
Adesea a dori nu este suficient.
Suntem piese din același puzzle
Dar nu ne potrivim
Vorbim aceeași limbă
Dar nu ne înțelegem.

Împărțim același pat
dar ce folos
dacă dormim pe perne diferite.
Uneori dragostea nu e de ajuns
a iubi,
si mai e nevoie de ceva
pentru o viață împreună,
ceva ce nici tu, nici eu, nu
știm ce este,
exact.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Mihai Gane s-a impus în Spania datorită viziunii complexe asupra lucrurilor despre care scrie. Acesta spune că nu doar iubirea și trădarea funcționează bine în versuri, pentru că există și alte teme de interes pe care oamenii le caută în poezii.

„M-am dus spre poezie pentru că este un sentiment mult mai pur din punct de vedere literar și din punct de vedere uman. Poți citi o poezie și să ți se schimbe viața complet câteva versuri. Scriu despre toate lucrurile care mă înconjoară. Despre trecerea timpului, despre viața pe care o trăiesc, despre dragoste, despre erotism, despre sex, despre umanitate.”, a spus poetul român Mihai Gane.

Publicul lui este într-o dinamică continuă. De la adolescente la bărbați trecuți de vârsta mijlocie.

Celia este una dintre fetele care îi știe toate poemele lui Mihai.

„Multe persoane se identifică cu poeziile lui Miguel. Unii chiar spun: Poezia asta este pentru mine pentru că trec în acel moment prin situația aceasta. Oamii împărtățesc gândurile din poezie țși nu doar pe cele de iubire. Eu, spre exemplu, când am citit: Acum când dansezi și Este iubire, am înțeles că este despre violența de gen. Când citești poeziile, ajungi să reflectezi asupra acestor lucruri.”, a spus una dintre cititoarele lui Mihai, Celia Ibanez.

Mihai a început să scrie poezii de la 13 ani, la doi ani după ce s-a mutat în Madrid cu familia. Rafael, profesorul care l-a învățat limba spaniolă, a fost cel care i-a dezvoltat latura artistică.