• Mihai Șora spune că a fost amenințat cu moartea de un fost diplomat.
  • MAE și Ministerul Economiei se delimitează de Chivel Porumb.
  • MAE: A fost angajatul Ministerului Economiei.
  • Ministerul Economiei: Nu mai este angajatul nostru, din mai 2020.
  • C.Porumb: Nu este adevărat că l-am amenințat.

Să faci ce spun diplomații, nu ce fac ei. Mihai Șora e supărat – spune că „un diplomat român” i-a spus că îi dorește moartea. Acuzatul neagă. Vorbele îl dau de gol și n-au nicio legătură cu diplomația.

Am primit multe amenințări cu moartea. Când nu sunt amenințări propriu-zise, iau forma unor stropșeli. De domnul Chivel Porumb nu auzisem până când i-am descoperit răvașul în cutie. Ne reprezintă țara peste hotare, în Statele Unite, având rang de ministru „însărcinat cu afacerile“ la New York”, a scris, miercuri, filosoful, în vârstă de 104 ani, pe Facebook.

Conform Ministerului de Externe, citat de HotNews, Chivel Porumb a activat în perioada 17.12.2014-19.05.2020 în cadrul Biroului de Promovare Comercial-Economică din cadrul Consulatului General al României la New York, fiind încadrat în rețeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

De aici încolo avem un șir de „NU”. După pățanie, nicio instituție a statului nu își asumă eroarea de a fi avut un astfel de coleg. A fost încadrat în rețeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei, spune MAE.

„Nu mai este angajatul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din luna mai a anului 2020, când rapoartele de muncă au fost încetate prin pensionare”, conform HotNews.

„Nu mai este angajatul nostru, s-a pensionat din luna mai a anului trecut” spun și cei de la Ministerul Economiei. Iar ultimul „nu” e semnat chiar de Chivel Porumb .

„Nu, Doamne ferește! Cum să îl ameninț cu moartea pe Șora? Nu este adevărat că l-am amenințat”, a transmis diplomatul pensionar, citat de Libertatea.