• 83 de milionari cer guvernelor să le impună taxe mai mari pentru a ajuta omenirea să-și revină după criza de Covid-19
  • Aceștia au semnat o scrisoare deschisă în care se precizează că actele de caritate nu sunt suficiente, iar taxarea bogaților reprezintă soluția
  • Printre semnatari se află Jerry Greenfield, co-fondatorul Ben & Jerry’s, și Abigail Disney, moștenitoarea brandului cu același nume

83 de milionari roagă guvernele lumii, într-o scrisoare deschisă, să fie taxați suplimentar, cu scopul de a ajuta omenirea să se recupereze după criza cauzată de Covid-19, informează Business Insider.

În scrisoare, semnatarii se intitulează „milionari ai umanității” și se adresează „concetățenilor acestei planete”. Ei sunt de părere că toate dificultățile pe care omenirea le întâmpină în această perioadă, în domeniul sănătății, al educației, dar și în cel de business, nu se pot rezolva prin actele de caritate.

„Milionarii nu conduc ambulanțe, nu lucrează în spitale și nu se ocupă cu furnizarea alimentelor”, a spus grupul. „Dar avem bani, o grămadă de bani”, se arată în scrisoare.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Bogații lumii cred că responsabilitatea de a strânge fonduri pentru a gestiona criza stă în mâinile guvernelor. Totodată, ei adaugă că nevoia de finanțare va dura decenii întregi.

„Vă putem asigura că putem finanța în mod adecvat sistemele de sănătate, școlile și securitatea printr-o creștere permanentă a impozitelor asupra celor mai bogați oameni de pe planetă, oameni ca noi”, au scris ei.

„Taxați-ne imediat, subtanțial, permanent. Vă rugăm. Taxați-ne, taxați-ne, taxați-ne. Este soluția bună, este singura soluție”, este finalul mesajului celor 83 de milionari, printre care se află și Jerry Greenfield, co-fondatorul Ben & Jerry’s, și Abigail Disney, moștenitoarea brandului cu același nume.