• „O legendă vie”, Mircea Baniciu a fost în studioul Aleph News, a vorbit despre carieră, despre viață și chiar a cântat în direct
  • Mircea Baniciu: „Am început să cânt o arie și s-a oprit vatmanul și a spus „pe ăsta muzicant îl faceți”
  • Mircea Baniciu: „A fost un proiect foarte reușit. Dar de câte ori se înfiripă un moment bun, el trebuie distrus”

Am stat închiși, am stat deschiși, mulți dintre noi au fost infectați, am purtat mască, am făcut ședințe pe Zoom, iar dezinfectantul de mâini a devenit prelungirea noastră firească. Se face un an azi, de când intram în stare de urgență. Multora dintre noi, realitatea le-a băgat bețe pe nas ca să le identifice covizii.

A trecut mult timp de când Mircea Baniciu nu s-a mai întâlnit cu Marius Tucă. „O legendă vie”, Mircea Baniciu a fost în studioul Aleph News, a vorbit despre carieră, despre viață și chiar a cântat în direct. A sfidat realitatea cu muzică și povești frumoase.

Cântai când erai în liceu?

Mircea Baniciu: „Da. Am luat ore de pian, în casa în care locuiam era o profesoară de pian și am învățat toate ariile. La un moment dat, mama, ducându-mă cu tramvaiul, am început să cânt o arie și s-a oprit vatmanul și a spus „pe ăsta muzicant îl faceți”.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Cum a fost fenomenul Phoenix?

Mircea Baniciu: „A fost o întâmplare muzicală reușită a anilor ’70. Toți erau cu școala, eu cu arhitectura, ăsta cu arte plastice, eram o trupă de elită. Se muncea mult. A fost un proiect foarte reușit. Dar de câte ori se înfiripă un moment bun, el trebuie distrus. Nu s-a mai dorit. Cum a fost Phoenix. Când eram în vârf, nu s-a mai dorit.”