Mircea Baniciu, despre fenomenul Phoenix: „A fost un proiect foarte reușit, dar când eram în vârf, nu s-a mai dorit”

Am stat închiși, am stat deschiși, mulți dintre noi au fost infectați, am purtat mască, am făcut ședințe pe Zoom, iar dezinfectantul de mâini a devenit prelungirea noastră firească. Se face un an azi, de când intram în stare de urgență. Multora dintre noi, realitatea le-a băgat bețe pe nas ca să le identifice covizii.

A trecut mult timp de când Mircea Baniciu nu s-a mai întâlnit cu Marius Tucă. „O legendă vie”, Mircea Baniciu a fost în studioul Aleph News, a vorbit despre carieră, despre viață și chiar a cântat în direct. A sfidat realitatea cu muzică și povești frumoase.

Cântai când erai în liceu?

Mircea Baniciu: „Da. Am luat ore de pian, în casa în care locuiam era o profesoară de pian și am învățat toate ariile. La un moment dat, mama, ducându-mă cu tramvaiul, am început să cânt o arie și s-a oprit vatmanul și a spus „pe ăsta muzicant îl faceți”.”

Cum a fost fenomenul Phoenix?

Mircea Baniciu: „A fost o întâmplare muzicală reușită a anilor ’70. Toți erau cu școala, eu cu arhitectura, ăsta cu arte plastice, eram o trupă de elită. Se muncea mult. A fost un proiect foarte reușit. Dar de câte ori se înfiripă un moment bun, el trebuie distrus. Nu s-a mai dorit. Cum a fost Phoenix. Când eram în vârf, nu s-a mai dorit.”

Exit mobile version