• Muzeele din Viena au deschis un cont OnlyFans, platformă dedicată exclusiv adulților.
  • Contul a fost creat pentru a afișa tablouri cu nuduri.
  • Comisia de turism din capitala Austriei contestă decizia anumitor platforme de social media de a cenzura arta.

Comisia de turism din Viena a găsit un nou site pentru libera exprimare artistică: platforma dedicată exclusiv adulților OnlyFans, scrie The Guardian.

Consiliul de turism din Viena a deschis un cont pe OnlyFans – singura rețea socială care permite expunerea nudității – în semn de protest față de cenzura impusă de platformele de social media la adresa muzeelor ​​și galeriilor sale de artă.

În iulie, noul cont TikTok al Muzeului Albertina a fost suspendat și apoi blocat pentru că a afișat lucrări ale fotografului japonez Nobuyoshi Araki ce reprezentau un sân feminin, forțând muzeul să deschidă un nou cont. Acest lucru a urmat unui incident similar din 2019, când Instagram a decis că o pictură a lui Peter Paul Rubens a încălcat standardele comunității platformei, care interzicea nuditatea – chiar și cea care este „de natură artistică sau creativă”.

În 2018, fotografia Muzeului de Istorie Naturală a figurinei Venus of Willendorf, veche de 25.000 de ani, a fost considerată pornografică de Facebook și scoasă de pe platformă.

Muzeul Leopold s-a străduit, de asemenea, să-și promoveze colecția de nuduri ce aparțin expresionistului Egon Schiele, autoritățile de reglementare publicitară din Germania, Marea Britanie și SUA refuzând să le arate într-o campanie de turism, în 2018.

Toate aceste lucrări și multe altele sunt acum afișate pe profilul OnlyFans din Viena.

Primii abonați la „Conținutul 18+ al Vienei” de pe OnlyFans vor primi fie un Vienna City Card, fie un bilet de acces pentru a vedea în realitate lucrările de artă.

Orașul reînnoiește eforturile de a promova Viena ca destinație de călătorie, deoarece guvernul austriac a relaxat restricțiile de frontieră pentru cetățenii străini.