• Muzeul Luvru este în plin proces de restaurare
  • Curator: Este o plăcere şi aşteptăm să arătăm tuturor rezultatele
  • Muzeul Luvru a înregistrat pierderi de peste 90 de milioane de euro în 2020

Muzeul Luvru se pregăteşte intens să-şi redeschidă porţile la capacitate maximă. Reprezentanţii au început un proces de restaurare, ca să îşi primească vizitatorii înapoi cât mai repede.

Una dintre artizanele implicate în proiect îţi explică cum stă treaba cu restaurarea uşilor care se deschideau odinioară în faţa regilor francezi.

„Fiecare pensulă are o funcţie specifică şi noi, artizanii, avem instrumentele noastre preferate. Avem pensule sintetice care sunt foarte moi. Asta este făcută din păr de bursuc, iar asta e făcută din păr de câine”, spune Gaelle Dulac.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Lucrările de artă au fost făcute pentru a fi văzute. De aceea, proiectul de restaurare e o bucurie pentru toţi cei implicaţi. Mai ales că muzeul a avut în 2020 pierderi de peste 90 de milioane de euro şi a înregistrat o scădere de 72% a numărului de vizitatori.

„Noi renovăm, pictăm, restaurăm, agăţăm picturile. Pentru noi este o plăcere pentru că este munca noastră şi abia aşteptăm să arătăm tuturor rezultatele atunci când Luvrul se deschide din nou”, spune Come Fabre, curator.