• „Aventură” neplăcută pentru o studentă, miercuri, la muzeul Orsay din Paris
  • Decolteul tinerei i-a făcut pe paznicii muzeului să-i refuze acesteia accesul
  • Jeanne a postat pe Twitter o scrisoare deschisă și o fotografie cu decolteul „buclucaș”
  • Reprezentanții muzeului și-au cerut scuze și declară că încearcă să ia legătura cu tânăra

Jeanne, studentă la literatură în vârstă de 22 de ani şi-a povestit „aventura” într-o scrisoare deschisă publicată pe Twitter și devenită virală.

Nici nu am apucat să-mi scot rezervarea din geantă că o agentă care se ocupa de controlul biletelor vine spre mine şi îmi spune : «Ahhh nu, aşa nu se poate. N-o să puteţi trece aşa»”, scrie Jeanne pe Twitter.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Tânăra povestește că apoi a ajuns la fața locului un agent de pază care nu i-a explicat despre ce e vorba, doar s-a holbat la sânii ei.

Jeanne a refuzat inițial să îmbrace o jachetă pentru a putea vizita muzeul. „Regulile sunt reguli, nu puteţi intra aşa”, i-au transmis mai mulți paznici veniți să-și susțină colega. „Toţi erau însă fixaţi cu ochii, în mod ostentativ, tocmai în decolteul meu” povesteşte studenta, care, ulterior s-a acoperit cu jacheta și a intrat în muzeu.

Odată intrată în muzeu, Jeanne a descoperit, pe mai toţi pereţii şi pe toate culoarele, zeci de tablouri şi sculpturi cu nuduri. Printre ele, celebrul „L’origine du monde”/„Originea lumii”, al lui Gustave Courbet, un tablou care prezintă în prim-plan organul sexual feminin.

„Printre vizitatori am văzut bărbaţi în maiouri, femei cu spatele gol sau cu tricouri foarte scurte, mai toate însă slabe şi fără sâni. Oare agenţii care au vrut să-mi interzică intrarea realizează cât de tare m-au sexualizat, m-au redus doar la nişte sâni? Cum de acest lucru se poate întâmpla, cum de un muzeu naţional poate interzice accesul la cunoaştere şi cultură doar pe baza unei judecăţi arbitrare?”, întreabă Jeanne scrisoarea deschisă publicată pe Twitter.

Când postarea tinerei studente s-a viralizat a venit și reacția muzeului, tot pe Twitter.

Reprezentanții muzeului spun că au luat la cunoștință de existența unui incident regretabil și că vor încerca să ia legătura cu tânăra.