• Șeful NATO, Jens Stoltenberg: Țările Aliate scot armele nucleare din depozite.
  • Țările NATO operaționalizează arme nucleare pentru a descuraja un atac al Rusiei.
  • Rusia a amenințat de mai multe ori Europa cu atacuri nucleare.

Țările NATO pun mai multe arme nucleare în stare de luptă, conform declarației Secretarului General al alianței, Jens Stoltenberg. Stoltenberg a precizat duminică, pentru publicația britanică Telegraph, că statele aliate scot arme nucleare din depozite și le operaționalizează pentru luptă, pe rachete și bombe, pentru a descuraja un atac nuclear, după ultimele amenințări ale Rusiei.

Ce înseamnă acest lucru? Ne apropiem de un război nuclear?

Putin amenință săptămânal cu aceste arme nucleare. Practic, este un șantaj pe care regimul de la Kremlin îl face către Europa. Președintele Joe Biden a spus de nenumărate ori că Putin nu glumește atunci când amenință cu atacurile nucleare. SUA au arme nucleare în 5 țări europene: Italia, Belgia, Germania, Olanda și Turcia. Pe lângă SUA, Franța și Marea Britanie dispun și ele de arme nucleare.

Rusia, China, Coreea de Nord au deja arme nucleare, în timp ce Iranul este la două săptămâni să producă arme nucleare tactice. Este normal ca țările NATO să dezvolte aceste arme, nu pentru a le folosi ci doar pentru a putea amenința celelalte țări.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Citește și