• Elizabeth Jane Cochran este numele adevărat al lui Nelly Bly folosit ca pseudonim.
  • Femeia care a revoluționat lumea jurnalismului feminin a început să scrie la 16 ani.
  • Relatarea ei publicată în cartea „Zece zile la casa de nebuni” a făcut-o celebră.

Cartea scrisă de Jules Verne în 1873 – Ocolul pământului în 80 de zile – a inspirat-o pe Nelly Bly să transpună în realitate acțiunea romanului. Nelly Bly a fost o jurnalistă americană care pe 14 noiembrie 1889 s-a îmbarcat pe vaporul Augusta Victoria într-o călătorie în jurul lumii de 40.000 de km.

A fost prima femeie care a stabilit primul record mondial de 72 zile, 6 ore, 11 minute și 14 secunde. Bly a călătorit singură cu vapoarele și pe calea ferată. În drumul ei s-a oprit în Franța, unde s-a întâlnit cu Jules Verne.

Spre finalul călătoriei, la trecere prin Singapore, s-a întors cu propria maimuță. Cu toate astea, primul lucru eroic care a făcut-o celebră a fost faptul că a acceptat să se prefacă nebună pentru a ancheta zvonurile despre brutalitatea și neglijarea pacienților de la ospiciul de pe Insula lui Blackwell.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

A reușit să păcălescă toți specialiști de la ospiciu și judecător, că este nebună, iar după 10 zile de condiții mizere a fost externată la cererea ziarului The World. După aceste fapte s-a deschis o anchetă la care a participat și Bly pentru a îmbunătăți condițiile în ospiciu și a se face o examinare mai atentă a pacienților pentru ai detecta pe cei cu adevărați nebuni.