Zeci de kilograme de carne expirată sau fără elemente de identificare au fost confiscate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la mai multe restaurante şi cluburi din Capitală, în urma unor controale făcute de Poliţia Capitalei şi Protecţia Consumatorilor. Amenzile au depăşit 170.000 de lei.

Un număr de 81 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au constatat mai multe încălcări ale normelor legale în vigoare la mai multe cluburi şi restaurante din Capitală. Echipele mixte de control au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 171.000 de lei, informează Poliţia Capitalei.

Poliţiştii, împreună cu inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, precum şi comisari ai Comisariatului Pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti au verificat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, modul cum se respectă măsurile pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum respectarea altor acte normative în vigoare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„În urma acţiunii ce a vizat 9 cluburi şi restaurante din municipiul Bucureşti, echipele mixte de control au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 171.000 de lei, iar la o societate comercială activitatea a fost suspendată pentru 10 de zile până la igienizarea spaţiului pe care îl gestionează. Totodată, la un local au fost descoperite şi retrase aproximativ 27 de kg produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, iar la un alt local au fost confiscate peste 17 kg de produse alimentare de origine animală care nu prezentau elemente de identificare”, informează Poliţia Capitalei.

Amenzile au fost aplicate şi pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor precum şi pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice şi încălcarea legislaţiei privind paza şi protecţia bunurilor.

La controale au participat şi ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, precum şi jandarmi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.