• Nicolas Sarkozy este deranjat de schimbarea numelui romanului „Zece negri mititei”
  • Fostul președinte al Franței a întrebat, în cadrul unui interviu, dacă folosirea cuvântului „maimuță” este rasistă
  • Ediția în limba franceză a romanului „Zece negri mititei” a fost redenumită recent în „Erau 10”, din cauza dimensiunii rasiste a vechiului titlu

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy a fost invitat în cadrul emisiunii Quotidien, la TMC, unde a discutat despre cartea sa, dar și despre refuzul său de a reveni în politică. În timpul interviului, Nicolas Sarkozy a făcut o afirmație care a atras atenția și care s stârnit numeroase reacții în mediul online.

În timp ce denunța „elitele care strâmba din nas”, Nicolas Sarkozy s-a referit la romanul scris Agatha Christie, „Zece negri mititei”, redenumit recent „Erau 10”, din cauza dimensiunii rasiste a vechiului titlu, întrebând dacă avem „dreptul de a spune maimuță”.

„Această voință a elitelor, care care strâmbă din nas… Care sunt ca maimuțele, care nu ascultă pe nimeni. Avem dreptul să spunem maimuță? Pentru că (râde) nu mai avem dreptul să spunem”, a declarat Nicolas Sarkozy, completând: „Știți cartea? Ei bine, nu mai avem dreptul acum. Nu mai putem să spunem „maimuță” fără a insulta pe nimeni”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

O asociere de idei care i-a făcut pe mulți să reactioneze, mai ales pe Twitter.

„Nicolas Sarkozy, în mijlocul unui naugrafiu rasist”, a scris europarlamentarul Yannick Jadot.