Nicușor Dan, după ce a jucat șah cu Garry Kasparov la deschiderea turneului Grand Chess Tour 2021: „Este responsabilitatea noastră să promovăm șahul”

Garry Kasparov jucând șah cu Nicușor Dan. Maestrul a jucat șah cu mai multe persoane, inclusiv cu Nicușor Dan. Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Maestrul Garry Kasparov și primarul general al capitalei Nicușor Dan au participat la deschiderea turneului de șah de la București Superbet Chess Classic Romania 2021.
  • Primarul General, Nicușor Dan, a participat la deschiderea turneului de șah Superbet Chess Classic Romania 2021, din cadrul Grand Chess Tour, care are loc, zilele acestea, la București.

Evenimentul sportiv beneficiază de prezența marelui maestru şi multiplu campion mondial Garry Kasparov.

Maestrul a jucat șah cu mai multe persoane, inclusiv cu Nicușor Dan.

„Sunt bucuros că Bucureștiul organizează prima etapă din Grand Chess Tour 2021, la care participă 8 dintre primii 12 șahiști ai lumii. Mi-a făcut plăcere să schimb câteva cuvinte și câteva mutări cu Gary Kasparov și mi-am amintit de poveștile despre el și despre marii șahiști pe care ni le spuneam la clubul de șah din Făgăraș. Șahul este un sport care dezvoltă structura logică, perseverența, gândirea strategică, e în responsabilitatea noastră să-l promovăm pentru copii și pentru toate vârstele”, a declarat primarul Nicușor Dan.