• Teatrul „Grivița 53” ar putea pierde o finanțare de 2 milioane de euro. Fondurile nu pot fi accesate fără autorizație de construcție, iar Nicușor Dan întârzie semnarea autorizație.
  • Teatrul Metropolis anunță 60.000 de spectatori în 2021, dar calculele PMB arată că au vândut doar 2000 de bilete.
  • Actorul Marius Manole se revoltă în aceste vremuri tulburi pentru cultura bucureșteană

Teatrul „Grivița 53” ar putea pierde finanțarea de 2 milioane de euro pe care a primit-o de la norvegieni din cauza Primăriei București. Nicușor Dan întârzie semnarea autorizației de construcție, deși inițiatorul proiectului, regizorul Chris Simion Mercurian, a spus în repetate rânduri că termenul limită este 11 aprilie. Mai mult, ea spune că dosarul este complet, are toate avizele necesare și toate taxele plătite. În ultimii șase ani, proiectul a strâns peste 500.000 de euro din donații. Vestea bună este că norvegienii au prelungit termenul limită până la sfârșitul lunii aprilie.

La un alt teatru din București s-au vândut 2.000 de bilete pentru 60.000 de spectatori

Deși a raportat peste 60.000 de spectatori, Teatrul Metropolis a vândut doar 2.000 de bilete în 2021. Diferența – invitații gratuite, spune Nicușor Dan. Pe de altă parte, reprezentanții teatrului acuză faptul că au acumulat datorii de peste un milion de lei din cauza primăriei, care nu a respectat bugetul alocat pentru anul 2021. În schimb, calculele primăriei arată că Teatrul Metropolis a cheltuit peste 230.000 de lei pentru fiecare dintre cele 40 de spectacole susținute anul trecut. Pe scurt, fiecare spectacol care a costat, în medie, 46.000 de euro a generat teatrului venituri de doar 350 de euro.

Revolta actorului Marius Manole

„Nu am fost niciodată în fața unei femei: Să vă fie rușine, Diana Pungă și Liliana Toderiuc-Fedorca. E jalnic că avem două parvenite care controlează cultura în București. Acesta este managementul performanței promis de Nicușor Dan. Nicușor…m-ai sunat în ziua votului… erai disperat că Firea a trecut peste tine. Te-am votat, i-am rugat și pe alții să o facă și acum mi-e rușine. M-am înșelat. Nicușor nu este USR, este PNL”, a scris actorul pe pagina sa de facebook.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Iohannis, prima dezamăgire

În luna noiembrie, 2021, actorul Marius Manole și-a exprimat public dezamăgirea și față de președintele României. Acesta a anunțat că va înapoia decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pe care a primit-o în 2016 de la președintele Klaus Iohannis, pe care îl consideră un trădător.

„L-am votat pe președinte și țin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârșit PSD-ul nu mai putea face rău acestei tări. Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut”, a scris actorul pe pagina sa de Facebook.