• Arheologii au descoperit noi secţiuni din turnul aztec de cranii umane, din Mexic.
  • Descoperirea a fost anunțată de Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie.
  • Turnul a fost găsit pentru prima dată în 2017.

Arheologii au dezgropat noi secțiuni din turnul aztec de cranii umane care datează din anii 1400, sub centrul orașului Mexic. Aceștia au descoperit fațada și partea de est a turnului, dar și 119 cranii umane de bărbați, femei și copii, toate acestea adăugându-se la celelalte sute găsite anterior, scrie The Guardian.

Având un diametru de aproape cinci metri, turnul a fost descoperit pentru prima dată în 2017, iar ultimele săpături au fost făcute în martie. Se crede că face parte din Huey Tzompantli, templu dedicat zeului aztec al soarelui, războiului şi sacrificiilor umane.

Structura cilindrică se află lângă imensa Catedrală Metropolitană construită peste Templo Mayor, unul dintre principalele temple din Tenochtitlan, astăzi Ciudad de Mexico.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Templo Mayor continuă să ne surprindă, iar Huey Tzompantli este, fără îndoială, una dintre cele mai impresionante descoperiri arheologice din ultimii ani în ţara noastră“, a spus Alejandra Frausto, ministrul mexican al Culturii.

Îți mai spun că arheologii au identificat trei faze de construcție a turnului, cuprinse în perioada 1486 – 1502. Descoperirea inițială a turnului a surprins antropologii, care se așteptau să găsească craniile unor tineri războinici bărbați, dar au dezgropat și cranii ale femeilor și ale copiilor, iar asta a creat incertitudine privind sacrificiile umane din Imperiul aztec.