• A 93-a ediție a premiilor Oscar ar putea marca o premiră pentru România
  • Premiile vor fi decernate în Los Angeles pe 26 Aprilie
  • Filmul Colectiv în regia lui Alexander Nanau are două nominalizări
  • „Mank”, „Nomadland” Sau „Judas and the Black Messiah” sunt printre cele mai apreciate
  • Cursa pentru cea mai bună animație se dă între producții precum Soul sau Onward
  • Producția „Mank” conduce lista cu 10 nominalizări

UPDATE – Lungmetrajul „Colectiv” intră în cursă pentru premiile Oscar la două categorii: „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.

„Este o veste bună. Nu mai ținem post nici la Oscaruri, nici la filme. E o premieră absolută. La una ne așteptam, dar chiar la amândouă, nu. E un an foarte bun cinematografic pentru noi, mai ales că și Ursul de Aur a venit tot la noi”, a spus Irina Margareta Nistor la Aleph News.

„E tulburător, vorbește despre politcă, spitale, presă, mai puțin despre drama de la Colectiv. E făcut cu multă răbdare, cu multă atenție. Are șanse foarte mari, cel puțin la «Cel mai bun domcumetar»”, a adăugat criticul de film.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Știre inițială

Nominalizările la premiile Academiei Americane de Film sunt anunțate astăzi printr-o ceremonie online, transmisă pe YouTube. Actrița Priyanka Chopra și soțul ei, cântărețul Nick Jonas sunt cei care fac anunțul.

România ar putea marca o premieră la cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar și să intre în competiție cu filmul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau. Lungmetrajul se află pe lista scurtă la două categorii: „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.

Filmele înscrise se întrec pentru premiile de la 23 de categorii. Primele pelicule care vor fi anunțate sunt cele nominalizate la categoriile „Cel mai bun actor/Cea mai bună actriță în rol secundar”, „Cel mai bun scenariu” și „Cel mai bun film de animație”.

Narcis Hogea, tatăl unei victime: „Nu știu dacă este un omagiu, dar această dublă nominalizare înseamnă că acest film a reușit să scoată în evidență situația existentă în 2016 și care este valabilă. A reușit să îi pună pe toți oamenii să se gândească foarte bine, oare nu cumva și la noi există pericolul să se întâmple aceleași lucruri.”

La categoria pentru cel mai bun film a anului a intrat „Mank”, care conduce clasamentul cu 10 nominalizări. E urmat de Judas and the Black Messiah” și „Nomad-land”

Pentru titlul de cea mai bună actriță se întrec Viola Davis, Andra Day, Vanessa Kirby si Carey Mulligan.

Anthony Hopkins a intrat și el în cursa pentru cel mai bun actor.

Pentru mai bun lungmetraj de animație sunt în cursă „Soul”, „Onward” sau „Over the Moon”.