• Lenihan a spus că cimpanzesul este deja acceptat rapid de familia sa extinsă.
  • În urma unei tradiții vechi de zeci de ani, nou-născutul de la Chester Zoo va fi numit după un star rock celebru, potrivit comunicatului de presă.
  • Specia a dispărut în Benin, Burkina Faso și Togo, dar încă mai trăiește în unele părți ale Africii de Vest.

Grădina zoologică Chester din Cheshire, Anglia, a anunțat nașterea unui cimpanzeu occidental, cea mai periclitată subspecie de cimpanzei.

Grădina zoologică a anunțat nașterea băiețelului într-un comunicat de presă de joi. Micuțul, născut de mama ZeeZee, se va alătura unei trupe de 22 de cimpanzei occidentali de la grădina zoologică britanică. Suntem incredibil de mândri să vedem un nou pui prețios în trupa de cimpanzei”, a declarat Andrew Lenihan, managerul echipei de la secția de primate a grădinii zoologice, în comunicat. Mama ZeeZee și noul venit au creat instantaneu o legătură, iar ea a făcut o treabă excelentă în a-l legăna strâns și în a-l îngriji”.

Lenihan a spus că cimpanzesul este deja acceptat rapid de familia sa extinsă. O naștere creează întotdeauna multă emoție în grup, iar creșterea unui micuț devine în curând o adevărată afacere de familie extinsă”, a continuat Lenihan.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Veți vedea adesea cum noul bebeluș este trecut între alte femele care vor să dea o mână de ajutor și să-i ofere lui ZeeZee o odihnă binemeritată, iar asta este exact ceea ce face fiica ei, Stevie, cu noul său frate. Se pare că s-a atașat cu adevărat de el, ceea ce este minunat de văzut.”

În plus, acesta este un atu esențial pentru populația aflată în pericol critic de dispariție: Poate că el nu știe, dar noul bebeluș al lui ZeeZee este un impuls mic, dar vital pentru populația globală de cimpanzei occidentali, într-un moment în care este cel mai necesar pentru această specie aflată în pericol critic de dispariție”, a adăugat Lenihan.

În urma unei tradiții vechi de zeci de ani, nou-născutul de la Chester Zoo va fi numit după un star rock celebru, potrivit comunicatului de presă.

Cimpanzeul de vest este singura subspecie de cimpanzeu catalogată drept în pericol critic de dispariție” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, ceea ce indică faptul că se confruntă cu un risc extrem de ridicat de dispariție în sălbăticie”. Specia a dispărut în Benin, Burkina Faso și Togo, dar încă mai trăiește în unele părți ale Africii de Vest, cea mai mare populație rămânând în Guineea.

Subspecia s-a confruntat cu un declin al populației de 80% în ultimii 25 de ani, potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. Numărul maimuțelor s-a prăbușit din cauza distrugerii habitatului, a braconajului și a bolilor.