• Autoritatea pentru antichități a declarat că a fost pentru prima dată când o astfel de monedă a fost găsită în largul coastelor israeliene.
  • Unele dintre aceste descoperiri sunt rare.
  • Experții spun că moneda a fost bătută în Alexandria, Egipt.

Autoritatea israeliană pentru antichități a anunțat luni că a descoperit o monedă zodiacală de bronz, veche de 1.850 de ani, în timpul unui studiu subacvatic în largul orașului de coastă Haifa. Moneda poartă imaginea semnului zodiacal Rac în spatele unei reprezentări a zeiței Luna.

Experții spun că moneda a fost bătută în Alexandria, Egipt, sub domnia împăratului roman Antoninus Pius, care a domnit între anii 138-161 d.Hr. Face parte dintr-o serie de 13 monede care înfățișează cele 12 semne zodiacale și una cu întreaga roată zodiacală.

Autoritatea pentru antichități a declarat că este pentru prima dată când un astfel de obiect a fost găsit în largul coastelor israeliene. Aceste descoperiri, care s-au pierdut pe mare și au dispărut din peisaj timp de sute și mii de ani, au fost remarcabil de bine conservate, a declarat Jacob Sharvit, directorul Unității de Arheologie Maritimă a Autorității pentru Antichități din Israel.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

El a precizat că unele dintre aceste descoperiri sunt rare și completează părți din puzzle-ul istoric al trecutului țării.