• O colecționară care vizita un târg de artă contemporană din Miami, SUA, a răsturnat din greșeală și a spart o mică sculptură din sticlă a celebrului artist Jeff Koons, estimatăaproape 39.200 de euro.
  • Sculptura, realizată din sticlă albastră, făcea parte din faimoasa serie ,,Balloon Dog” , care a contribuit la consolidarea reputaţiei lui Jeff Koons pe plan internaţional.
  • Incidentul s-a produs în timpul unui vernisaj privat la Art Wynwood din Miami.

O colecţionară care vizita un târg de artă contemporană din Miami, în Statele Unite, a lovit accidental şi a spart o mică sculptură din sticlă a celebrului artist Jeff Koons, estimată la 42.000 de dolari (aproape 39.200 de euro).

Sculptura, realizată din sticlă albastră, făcea parte din faimoasa serie ,,Balloon Dog” , care a contribuit la consolidarea reputaţiei lui Jeff Koons pe plan internaţional.

Incidentul s-a produs în timpul unui vernisaj privat la Art Wynwood din Miami. Unii dintre colecţionarii prezenţi la faţa locului au crezut atunci că era vorba despre o reprezentaţie artistică sau despre un eveniment regizat, potrivit CNN.

,,Am văzut că acea femeie se afla acolo şi că bătea cu degetele în sculptură. Apoi, aceasta a căzut şi s-a spart într-o mie de bucăţi” , a declarat pentru Fox News artistul Stephen Gamson.

Iniţial, Stephen Gamson a crezut că femeia bătea cu degetele în opera de artă, montată pe un soclu din acril pe care era imprimat numele lui Jeff Koons, pentru a verifica dacă era vorba despre un balon adevărat.

Un martor a realizat o înregistrare video în momentul în care angajaţii galeriei de artă au măturat cioburile de sticlă. „Nu-mi vine să cred că cineva a putut să dea jos aşa ceva”, se poate auzi în înregistrarea video.

Benedicte Calluch, consilier artistic la Bel-Air Fine Art, sponsorul lucrării lui Jeff Koons, a declarat pentru cotidianul american Miami Herald că acea colecţionară nu a vrut să spargă opera de artă şi că poliţa de asigura va acoperi dauna.

Jeff Koons, care nu era prezent la eveniment, este un pictor şi sculptor american care se inspiră din obiecte de uz cotidian, inclusiv din baloanele realizate în forma unor animale.

Creaţiile sale pun sub semnul întrebării noţiunea frumosului în artă, iar unele dintre ele au fost vândute în cadrul unor licitaţii cu sume de peste 91 de milioane de dolari.

Sculpturile sale din seria ,,Balloon Dog” au mărimi variate, de la mai puţin de 30 de centimetri şi până la peste trei metri. Toate sunt realizate în culori strălucitoare.