• Prima copie a Bibliei a fost realizată în anul 1631 și îndeamnă oamenii, din greșeală, să comită unul dintre cele mai mari păcate.
  • 1.000 de exemplare ale cărții au fost realizate, lucru ce a făcut ca acea scriere să fie cunoscută sub numele de „Biblia adulterină” sau „Biblia păcătoșilor”.
  • În momentul în care greșeala a fost sesizată, regele Carol I i-a convocat pe tipografii responsabili.

O versiune veche de sute de ani a Bibliei, descoperită în Noua Zeelandă, încurajează adulterul, acțiune catalogată de către religie ca fiind un mare păcat. Prima copie a Bibliei a fost realizată în anul 1631 și îndeamnă oamenii, din greșeală, să comită unul dintre cele mai mari păcate.

Din cauza unei greșeli de scriere, cuvântul „nu” a fost eliminat din poruncă, astfel încât dă de înțeles că păcatul este acceptat de către Divinitate, conform The Guardian.

Mai mult decât atât, 1.000 de exemplare ale cărții au fost realizate, lucru ce a făcut ca acea scriere să fie cunoscută sub numele de „Biblia adulterină” sau „Biblia păcătoșilor”. Din nefericire, eroarea a fost sesizată abia un an mai târziu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Versiunea greșită a Bibliei a strârnit fascinație în rândul oamenilor

„Este un mister, este fascinant și a ajuns până la jumătatea drumului în jurul lumii”, a declarat luni Chris Jones, profesor asociat în studii medievale și membru al Societății Antichităților din Londra.

„Nu sunt lucruri pe care să le găsești, pur și simplu, într-un birou, după ce ai găsit una într-un garaj din Christchurch. Dar m-am uitat la ea și m-am gândit că este exact ceea ce crede fostul meu student că este- este o Biblie Wicked. Am fost uimit de ea”, a spus o fostă studentă a lui Chris Jones.

În momentul în care greșeala a fost sesizată, regele Carol I i-a convocat pe tipografii Robert Barker și Martin Lucas. Cei doi au fost aduși în fața Curții, unde au fost admonestați pentru greșeala de tipar făcută, dar și pentru neglijența de care au dat dovadă.