• Mai multe obiecte personale, ce au aparținut Reginei Maria sunt expuse la București
  • Colecționar: „Prin imaginea Reginei Maria a României, IA pur și simplu a prins aripi
  • Expoziția este deschisă până pe 15 ianuarie

Cu siguranță că am auzit cu toții atâtea povești frumoase depre Regina Maria a României. A contribuit fundamental la înfăptuirea Marii Uniri și la recunoașterea ei. Astfel a devenit un simbol național.

A trecut din istorie, în legendă. Nu s-a sfiit să meargă pe front și în spitale, acolo unde a îngrijit răniți. A fost numită de popor „Mama răniților”, „Mama Regina”, „Regina soldat”.

A fost una dintre cele mai frumoase regine din Europa, un adevărat fashion icon. Și-a pus multe speranțe în România, iar în însemnările sale Regina scria: „Poate vă veți aminti de mine deoarece v-am iubit cu toată puterea inimii mele.”

Iulia de mai bine de 15 ani adună fotografii, obiecte și manuscrise care i-au aparținut Reginei Maria. Este atât de pasionată de perioada regalității din România, încât a deschis o expoziție dedicată Reginei, în București. Se găsesc acolo piese vestimentare reproduse, tabachiera reginei, dar și o carte cu autograful suveranei.

Iulia Gorneanu, colecționar: „Am încercat să reconstituim ca atmosferă perioada cea mai dragă ei, adică sfârșitul de sec. XIX, început de sec. XX. Prin imaginea Reginei Maria a României, IA pur și simplu a prins aripi și a zburat dincolo de granițele țării. A devenit cunoscută în lume, nu numai în Europa.”

Expoziția este deschisă până pe 15 ianuarie. O scurtă lecție de istorie este mereu binevenită.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?