• Mai multe obiecte personale, ce au aparținut Reginei Maria sunt expuse la București
  • Colecționar: „Prin imaginea Reginei Maria a României, IA pur și simplu a prins aripi
  • Expoziția este deschisă până pe 15 ianuarie

Cu siguranță că am auzit cu toții atâtea povești frumoase depre Regina Maria a României. A contribuit fundamental la înfăptuirea Marii Uniri și la recunoașterea ei. Astfel a devenit un simbol național.

A trecut din istorie, în legendă. Nu s-a sfiit să meargă pe front și în spitale, acolo unde a îngrijit răniți. A fost numită de popor „Mama răniților”, „Mama Regina”, „Regina soldat”.

A fost una dintre cele mai frumoase regine din Europa, un adevărat fashion icon. Și-a pus multe speranțe în România, iar în însemnările sale Regina scria: „Poate vă veți aminti de mine deoarece v-am iubit cu toată puterea inimii mele.”

Iulia de mai bine de 15 ani adună fotografii, obiecte și manuscrise care i-au aparținut Reginei Maria. Este atât de pasionată de perioada regalității din România, încât a deschis o expoziție dedicată Reginei, în București. Se găsesc acolo piese vestimentare reproduse, tabachiera reginei, dar și o carte cu autograful suveranei.

Iulia Gorneanu, colecționar: „Am încercat să reconstituim ca atmosferă perioada cea mai dragă ei, adică sfârșitul de sec. XIX, început de sec. XX. Prin imaginea Reginei Maria a României, IA pur și simplu a prins aripi și a zburat dincolo de granițele țării. A devenit cunoscută în lume, nu numai în Europa.”

Expoziția este deschisă până pe 15 ianuarie. O scurtă lecție de istorie este mereu binevenită.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT