• Povestea Omului Verde, cunoscut și sub numele de Omul fără față, este o legendă urbană stranie din Midwestul american.
  • A fost extrem de popular de la mijlocul anilor 1950 până la sfârșitul anilor 1960.
  • Omul Verde a existat cu adevărat – un bărbat pe nume Raymond Robinson.

Conform legendei, era un monstru înfiorător fără chip care urmărea oamenii în parcuri, având plăcerea de a-i speria. Au existat chiar mai multe cărți de groază, filme și benzi desenate bazate pe el. Cele mai multe dintre ele au dobândit faimă mondială și au devenit clasice.

Ceea ce poate nu știi este că Omul Verde a existat cu adevărat – un bărbat pe nume Raymond Robinson. Legenda Omului Verde susține că acesta a devenit verde în urma unui fulger sau a unui accident industrial. Conform poveștilor, acesta bântuia și speria oamenii din vastul parc urban din Washington, Pennsylvania. Adevărul, însă, este cu totul altul.

Totul a început în 1919. Raymond avea doar 8 ani. S-a urcat pe un stâlp de electricitate pentru a vedea un cuib de pasăre și a fost lovit de 11.000 de volți de electricitate. Șocul de înaltă tensiune a ars fața și mâinile lui Robinson, lăsând găuri în locul ochilor și al nasului. În ciuda acestei răni îngrozitoare, a supraviețuit. Și-a recăpătat treptat auzul și vorbirea. În următorii 65 de ani, s-a refugiat în casa familiei sale din Coppell, Pennsylvania, unde a confecționat curele, portofele și covorașe pe care le-a vândut pentru a genera un mic venit.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Robinson își părăsea casa doar noaptea pentru a nu speria oamenii cu înfățișarea sa. Din aceste plimbări a luat naștere legenda Omului Verde, inventată de elevii de liceu din localitate, dar care s-a răspândit apoi în tot Midwestul Statelor Unite și chiar mai departe. Poate că numele de Green Man vine de la faptul că lui Robinson îi plăcea să se îmbrace în principal în verde, iar culoarea strălucea atunci când era luminat de farurile mașinilor.

Deși mulți oameni erau cruzi cu Raymond, au fost unii care s-au împrietenit cu el și chiar l-au însoțit în plimbările sale de la miezul nopții.

Obișnuiam să ieșim și să-i oferim o bere, a declarat Pete Pavlovich, în vârstă de 60 de ani, pentru Pennsylvania Post-Daily într-un interviu din 1998. El a continuat spunând că oamenii care nu știau despre Robinson erau adesea șocați și îngroziți când îl vedeau și voiau să sune la poliție, dar când aflau adevărul, se întorceau să îl caute și își cereau scuze. Rareori îl găseau, însă, pentru că lui Robinson îi era rușine și nu voia să sperie pe nimeni, așa că orice țipăt pe care îl provoca, se grăbea acasă.

Se cunosc puține date despre viața lui Robinson, cu excepția faptului că a trăit o viață lungă și singuratică. A murit din cauze naturale în 1985, la vârsta de 74 de ani. Cu toate acestea, legenda Omului Verde trăiește și astăzi în Statele Unite, mulți părinți încă își sperie copiii cu el atunci când nu vor ca cei mici să iasă afară noaptea.