• În prezent, Opera Națională București funcționează cu o capacitate de 30%
  • Proiectul pilot va fi sprijinit de personalul Serviciul de Telecomunicații Speciale
  • Verificarea unui spectator înainte de a intra în sală se va face în maximum 1 minut
  • O bună parte din oameni spun că le-a lipsit teatrul, opera și cinemaul
  • Premiera baletului „Coppelia” a avut loc la Paris pe 25 mai 1870

Opera Națională din București și-a redeschis porțile și a adus o mare bucurie în sufletul admiratorilor de balet. Asta pentru că s-a jucat „Coppelia” și tinerii au luat cu asalt casele de bilete. „Sunt foarte fericită că pot să fac asta”, a spus Monica.

„Sincer mi-am dorit de mult să se redeschidă opera”, a spus și Daria. „Pentru mine este un fel de revenire la normal și acces la culturalizare”, susține Ambra.

„Cultura efectiv mă definește. Nu pot să trăiesc fără artă, nu pot să trăiesc fără teatru nu pot să trăiesc fără cinema”, a spus Alina.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Daniel Jinga, managerul Operei, a pregătit mai multe spectacole pentru redeschiderea din această vară.

„Proiectul pilot este un spectacol. O gală de operă la care accesul publicului va fi permis doar pe bază de vaccinare. Noi ne reîntâlnim cu publicul într-un procent de aproximativ 100%. Are acces în sală și se poate bucura de spectacol fără mască, fără distanțare”, a spus Daniel Jinga.

Ada este originară din Spania și practică baletul de la vârsta de 4 ani. Îi era dor să simtă emoția publicului și s-a pregătit fizic și sufletește pentru acest moment.

„Suntem foarte emoționați. A trebuit să ne antrenăm de acasă, chestie care este destul de imposibilă. Odată ce am început să venim la operă am putut să reluăm toate repetițiile”, a spus Ada Gonzalez.

Robert s-a simțit pentru prima dată atras de balet la vârsta de 9 ani și de atunci a rămas veșnic îndrăgostit de el. Întâlnirea cu publicul i-a adus multă bucurie.

„E enorm pentru mine, e enorm pentru o perioadă în care am stat un an de zile în care nu am avut spectacole. Sperăm că în următoarea săptămână sau în următoarea lună sau cât mai repede să dăm un spectacol cu sala plină”, a spus Robert Enache.