• Varanasi e un oraș din India unde hindușii se duc ca să fie incinerați.
  • Hindușii aleg să fie incinerați pe malurile râului Gange.
  • Varanasi e popular pentru ritualurile de fertilitate care se țin la fântână.
  • În India se nasc peste 25 de milioane de bebeluși în fiecare an.

Vezi orașul ăsta și poți să mori liniștit. Unii vin să-și încheie socotelile, alții să înceapă o viață nouă. Atunci când hindușii consideră că au trăit suficient, se duc în Varanasi, unul dintre cele mai vechi orașe din lume, ca să fie incinerați pe malurile râului Gange. Indienii spun că prin acest ritual sufletul lor nu se va reîncarna și se va odihni veșnic.

Capitala Spirituală a Indiei nu e un loc unde predomină doar moartea, ci și pentru noi începuturi. Mii de cupluri se duc acolo și se roagă la fântâna Lolark Kund ca să devină părinți. La fântâna din mijlocul orașului se țin ritualuri de fertilitate de peste 1.000 de ani. În India se nasc peste 25 de milioane de bebeluși în fiecare an.

Varanasi, unul dintre cele mai vechi orașe ale Indiei, este cunoscut în întreaga lume ca un loc unde hindușii merg să-și încheie viața. Însă, în același timp, Varanasi este și un loc unde oamenii merg să se roage pentru o nouă viață.

Recomandări

SUA AJUTĂ ISRAELUL
ORBAN VS. LEYEN
STARSHIP FLIGHT 5 MISSION
CE E ÎN TREND?
CINE TE ÎNVAȚĂ SĂ ASCULȚI?
CEI 2 S: SEX&SPORT

Însă, în același timp, Varanasi este și un loc unde oamenii vin să se roage pentru o nouă viață. În inima orașului se află o fântână antică numită Lolark Kund, care atrage anual mii de cupluri ce speră să devină părinți. Ritualurile de fertilitate la această fântână se practică de secole, iar popularitatea lor atinge apogeul în timpul festivalului Lolark Shasthi, relateză AFP.

În fiecare an, mii de credincioși din toată India se adună la Lolark Kund. Ei coboară treptele abrupte pentru a se scălda în apele întunecate ale fântânii, crezând că acest ritual le va aduce binecuvântarea unui copil. Mulți dintre ei au povești impresionante de perseverență și speranță.

Rita și Deepak Vishwakarma, un cuplu căsătorit de opt ani, au călătorit 1.500 de kilometri pentru a participa la ritual. După experiențe traumatizante cu nașteri premature și pierderi de sarcină, ei și-au pus speranța în puterea fântânii.

Fântâna nu este doar un loc al speranței, ci și al recunoștinței. Mulți credincioși se întorc pentru a mulțumi pentru copiii pe care îi consideră un dar divin primit în urma rugăciunilor lor anterioare.

Citește și