Copiii și pantofii lor vor intra și se vor murdări cu aproape orice. Bălți noroioase și cantități mari de asfalt își vor face drum sub pantofi sub formă de pete greu de curățat mai devreme decât mai târziu.

Se știe că copiii nu se gândesc prea mult la curățenie și întreținere. Jocul și distracția sunt întotdeauna pe primul loc. Asta înseamnă că curățenia și reparațiile sunt lăsate pe seama părinților. Pantofii pentru copii sunt folosiți într-un mod deosebit de agresiv, de aceea este crucial să alegeți alternative de bună calitate, ușor de îngrijit, astfel încât nu petreceți prea mult din timpul dvs. prețios de petrecere a timpului liber ocupându-vă de îngrijirea acelor adidași de copii. De fapt, nu este nevoie de prea mult pentru ca pantofii copilului să reziste mai mult decât vor avea nevoie de ei.

În general, fiecare pereche încălțăminte pentru copii trebuie îngrijită și întreținută. Picioarele copilului transpiră mult. O parte din umiditate se evaporă prin partea superioară a pantofului. Dacă pantofii nu au calități respirabile, umiditatea va rămâne în interiorul pantofilor și șosetelor. Acest lucru poate provoca cu ușurință disconfort la purtarea lor și acesta este principalul motiv pentru care pantofii ar trebui să aibă două zile de odihnă între fiecare zi în care sunt purtați. Nu numai pentru că cel mic a fost în expediție subacvatică la grădiniță cu o zi înainte, ci și pentru că umiditatea pe care o secretă piciorul ar trebui să aibă timp să se usuce, înainte ca cel mic să poarte din nou acea pereche de pantofi sau adidași de copii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pentru a asigura o durată de viață a pantofilor și un climat confortabil pentru picioarele copilului, ar trebui să aveți, prin urmare, două sau trei pantofi între care să variați.

Soluția pentru păstrarea acelor adidași de copii curați este mult mai ușoară decât cred majoritatea oamenilor. Tot ce trebuie să faceți este să îi curățați!

Știm, i-ați curățat de multe ori, dar întotdeauna se întorc în casă cu pete noi pe care nu le-ați crezut niciodată posibile. Există o modalitate de a curăța nu numai petele, ci și de a preveni apariția acestora.

Iată ghidul nostru pas cu pas pentru curățarea acelor perechi îndrăgite de pantofi și adidași de copii:

Pantofi lavabili fără membrană GORE-TEX

Pentru încălțăminte care se poate spăla la mașină, vă recomandăm să scoateți talpa interioară înainte de a le spăla, să mențineți temperatura apei la maximum 30 de grade Celsius și să evitați balsamul și uscătorul de rufe. În schimb, lăsați pantofii sau adidașii să se usuce la temperatura camerei și, de preferință, folosiți hârtie de ziar pentru a extrage excesul de umiditate. Nu uitați să schimbați hârtia, când se udă.

Încălțăminte și cizme cu membrană GORE-TEX

Pantofii cu membrană GORE-TEX mențin picioarele uscate, dar acordați atenție faptului că nu înseamnă neapărat că partea exterioară a pantofului este impermeabilă. Dacă este permisă pătrunderea apei în membrană, pantoful va deveni foarte greu de purtat și de uscat; își poate pierde forma și, în cele din urmă, va fi distrus.

Majoritatea modelelor GORE-TEX pot fi spălate la mașină la 30 de grade Celsius. Verificați eticheta de spălare. În caz contrar, vă recomandăm următoarea rutină de întreținere:

  • Curățați pantoful extern cu o perie moale sau o cârpă și apă călduță.
  • Scoateți branțul.
  • Clătiți nisipul, pietrișul și murdăria – chiar și din interiorul pantofului.
  • Lăsați pantofii să se usuce la temperatura camerei. Evitați căldura directă.
  • Pantofii GORE-TEX cu partea superioară din piele trebuie să fie impermeabilizați. Aplicați spray de impermeabilizare când pantofii sunt uscați. Acest lucru este necesar numai atunci când tratamentul original al suprafeței este uzat sau după o utilizare dură. Nu folosiți soluții pe bază de ulei sau silicon.
  • Curățați în mod obișnuit interiorul pantofului umplându-l cu apă călduță și lăsați-l o vreme înainte de a-i scutura bine și de a vărsa apa.

Pantofi de piele

Pielea este un material robust, dar este sensibilă la căldură și umiditate. Pielea se curăță cel mai bine cu apă călduță și o cârpă moale. Dacă pantofii din piele sunt expuși la umiditate sau căldură excesivă fără tratament ulterior, materialul se va usca și se va contracta, lăsând fisuri. Prin urmare, utilizați regulat cremă de pantofi și aplicați întotdeauna soluția potrivită tipului de piele.

Pantoful trebuie să aibă temperatura camerei astfel încât porii din piele să se deschidă și impermeabilizarea să pătrundă profund. Folosiți soluții de încălțăminte fără silicon, deoarece acest lucru degradează materialul în timp.