• Palatul Regelui Irod, din apropiere de Betleem, va putea fi văzut de turiști
  • Irod și-a îngropat în pământ palatul ce avea să îi devină loc de veci
  • Ruinele s-au păstrat foarte bine sub pământ timp de 2.000 de ani

Autoritățile israeliene vor permite accesul în interiorul sitului arheologic unde se află ruinele palatului Regelui Irod, pe care tiranul conducător l-a proiectat pentru a-i fi necropolă, scrie France24.

Herodium este o destinație populară printre pelerini, aflându-se pe teritoriul Cisiordaniei, lângă Betleem, într-o zonă militarizată. Arheologii spun că Irod a ales spre sfârșitul vieții lui să îngroape palatul cu pământ din dealul pe care era construit.

Autoritățile vor redeschide zona duminică, turiștii putând să vadă scările impresionante, foaierul sau teatrul din palatul preferat al Regelui Irod. Este singura sa reședință numită după el și locul unde a ales să fie îngropat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Îngroparea construcției este considerată un gest prin care Regele a vrut umbrească măreția palatului, transformându-l în loc de veci. Timp de 2.000 de ani clădirea și elementele sale decorative s-au păstrat aproape intacte.

Înainte de acest palat, Irod a păstrat tradiția iudaică și a evitat decorațiunile și imaginile cu animale și oameni, dar aici totul a fost posibil. Este cu adevărat o fărâmă de Roma în Iudea”, a spus Roi Porat, arheolog la Universitatea Ebraică.