• Carlo Acutis, un tânăr care a murit de leucemie la 15 ani în 2006, va fi „primul sfânt milenial”.
  • El este cunoscut sub numele de „influencerul lui Dumnezeu” sau „sfântul milenial”.
  • Papa Francisc a recunoscut o a doua minune atribuită mijlocirii lui Acutis.

Astăzi, 23 mai 2024, Papa Francisc a permis canonizarea lui Carlo Acutis, un tânăr care a murit de leucemie la vârsta de 15 ani, în 2006, devenind astfel primul sfânt milenial, scrie Business Insider.

Acutis, cunoscut sub numele de „influencerul lui Dumnezeu” sau „sfântul milenial”, va fi canonizat după ce Papa Francisc a recunoscut o a doua minune atribuită mijlocirii sale.

Minunea a implicat vindecarea unei femei costa-ricane în vârstă de 21 de ani pe nume Valeria Valverde, care era aproape de moarte după un grav accident de bicicletă în Florența în 2022.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

După ce mama ei s-a rugat la mormântul lui Acutis din Assisi, Valeria a început să se recupereze și a fost externată din spital în termen de 10 zile, contrar predicțiilor medicale.

Acutis a fost beatificat în 2020 după recunoașterea primei sale minuni, implicând vindecarea unui băiat brazilian cu o anomalie pancreatică. El este cunoscut pentru marea sa devoțiune față de Euharistie și pentru crearea unui site web care documentează minunile euharistice și arătările mariane.

Născut în 1991, Acutis este primul milenial beatificat și acum canonizat de Biserica Catolică. Canonizarea sa se așteaptă să aibă loc în timpul Anului Jubiliar al Bisericii din 2025.