• Părintele Constantin Necula a fost invitat, joi, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Constantin Necula: „Ne tot plângem că suntem săraci, umiliți, că nu avem autostrăzi, dar este foarte mult din timpul nostru odihnit. Ne batem joc de a fi oameni sprirituali”.

Toamnă, școală, valuri. Cum suntem acum post-vacanțe, cum ne pregătim de ce urmează? Părintele Constantin Necula, prietenul nostru, ne aduce o undă de energie pozitivă, ne dă încredere că vom trece peste tot răul.

Despre începutul Anului Nou Bisericesc: „Legătură noastră cu istoria. Pui în armonie cu tot ce a însemnat biserica, Înseamnă începutul Calendarului și al voinței de a crea ritmul bisericii”. 

Despre pregătirile pentru praznicul Crăciunului și al Paștelui: „În toată rotirea este frumusețea Crăciunului. Ne tot plângem că suntem săraci, umiliți, că nu avem autostrăzi, dar este foarte mult din timpul nostru odihnit. Ne batem joc de a fi oameni sprirituali”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Când banii bat cultura, ar trebui să fim atenți la ce investim și cum sunt afectate generațiile viitoare”

Biserica rămâne un factor determinant: „Suntem într-o lume în care nu vrem să cunoaștem adevărul , dăm copy-paste. Este suficient să citești o știre și o vezi în toate ziarele, cu mici excepții”.

La nivelul funcționarilor UE , aceștia nu mai au nevoie să folosească cuv „mamă” și „tată”. Ce crede Necula despre această nebunie? „Nu mă mai miră nimic. M-am întors din starea de mirare și m-am întors în starea de rugăciune. Unii se mai dau și creștini, eu am spus ‘nu sunteți creștini când încălcăm Evanghelia’”.

„Am un prieten foarte bun care nu este ortodox, este un pastor reformat, care studiază de ani de zile toate aparițiile editoriale despre tot ce auzim noi pe tema educației sexuale. Sunt publicate din 2002, la edituri foarte serioare la care te-ai aștepta să-și cenzure… dar când banii bat cultura, ar trebui să fim atenți la ce investim și cum sunt afectate generațiile viitoare”, a mai spus părintele Constantin Necula.