• Părintele Constantin Necula a fost invitatul lui Marius Tucă, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show
  • Părintele Constantin Necula, despre Valentine s Day: „Nu îmi spune nimic. A iubi este un fapt natural”
  • Părintele Constantin Necula: „Când se întâmplă accidente, eu tac, pentru că știu cât e de groaznic. Botezul este cea mai grea taină

Părintele Constantin Necula a venit în studioul Aleph News și a vorbit cu Marius Tucă, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, despre multiplele sensuri ale iubirii. O altă întâlnire-cadou în această zi specială.

Părintele Necula, amintiri din studenție

Am mai povestit noi, ce greu mi-a fost sa merg cu capul in jos în Italia. Era o librabrie, în orașul în care urmam cursurile. În fiecare zi, în intervalul 12:00-13:00 studenții mergeau în pauza de masă. Eu cum nu îmi permiteam să merg la canintă să mănânc, mergeam în fiecare zi acolo. În fiecare zi m-a vazut librarul șef de acolo.

Apoi am ajuns să îl cunosc la o conferință. Și mă vede în fața librăriei și îmi zice de ce nu intru înăuntrum, credeam că mă judecă, dar erau de fapt, bucuros că citeam.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Era o binecuvântare pentru mine, atingeam și miroseam cărți pe care nu credeam că am le citesc vreodată. Atunci mi-a dat un pahar de iaurt și un colț de pâine și am continuat să merg acolo.

O singură dată mi s-a atras atenția, de o doamnă care vindea cărți în librăria respectivă, mi-a spus că dacă vrei să cumperi, cumpără. Atunci șeful librăriei a auzit-o și a mustrat-o pentru asta.”, a povestit părintele.

Părintele Necula vorbește cu dragoste despre credință și iubire de oameni, de Dumnezeu, însă se arată neinteresat și de celebrarea laică a dragostei, Valentine’s Day.

„Nu îmi spune nimic. A iubi este un fapt natural”, a precizat acesta.

Părintele Necula, despre controversele din jurul tainei botezului

Am avut botezuri și m-am uitat la mămici. Oamenii ai înțeles că e o stare de risc continuu. Am avut un bebeluș care aproape că alerga după mine. Biserica are în tradiția ei de a știi vârstele. Când se întâmplă accidente, eu tac, pentru că știu cât e de groaznic. Botezul este cea mai grea taină. Eu am făcut și în incubator. Am auzit specialiști care spun că greșim. Trebuie să fim foarte decenți. De asta e făcută lumea, se cheamă profesioniștii. Noi chemăm experți.”, a explicat acesta.

Părintele Constantin Necula, despre gestionarea pandemiei de coronavirus

Nu am văzut un proiect de țară care să ne salveze. Fiecare om este un liman de salvare a țării. Parlamentarii urlă pe stradă, eu i-aș amenda.

Mă distrează subiectul cu masca, dacă este constituțioanlă sau nu. Masca nu poate să fie așa. În schimb, o lege poate. Nu există imunitate la prostie, când ești prost trebuie să fii taxat. Atrag atenția că doar o lege poate să fie constituțională, facem din orice un obiect de furie, să ne arătăm noi cât de mari suntem noi.”, a mai spus părintele.