• Administrația Biden pregătește un nou sistem de identificare digitală a cetățenilor vaccinați.
  • Mai mulți politicieni americani și-au exprimat nemulțumirea față de condiționarea activităților esențiale ale vieții de existența unui pașaport digital de vaccinare.
  • Criticând caracterul arbitrar și dictatorial al unui astfel de act, politiciana Marjorie Taylor Greene a spus că acesta ar putea foarte bine să fie numit „Semnul Fiarei”, pus în aplicare de președintele Biden.

Politiciana republicană și femeia de afaceri Marjorie Taylor Greene l-a criticat pe președintele Biden și administrația acestuia pentru potențiala emitere a pașapoartelor digitale de vaccinare, spunând că acestea ar trebui să fie numite „Semnul fiarei, [realizat de] Biden”, scrie The Independent.

Administrația Biden analizează posibilitatea elaborării unei metode de identificare digitală a persoanelor vaccinate, măsură de care va fi condiționată reluarea activității firmelor și reîntoarcerea oamenilor la serviciu, potrivit Washington Post.

„De fapt, este vorba despre capacitatea oamenilor de a cumpăra și de a vinde, care va fi legată de pașaportul de vaccinare”, a scris membra congresului statului Georgia pe Twitter, criticând nou plan al cabinetului Biden. „La fel de bine ar putea fi numit Semnul Fiarei [realizat de] Biden”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

În planul de creare a unor „pașapoarte” de vaccinare nu este implicat doar guvernul, ci și 17 companii private, conform raportului Washington Post, de acest plan depinzând în viziunea președintelui Biden readucerea țării la normalitate în această vară și deschiderea tuturor sectoarelor, inclusiv a sportului, a divertismentului și a turismului.

„Crearea unui mediu pentru ca populația vulnerabilă să se întoarcă la muncă în siguranță și vaccinată ar fi un scenariu excelent”, a spus dr. Brian Anderson, medic la o organizație nonprofit, care gestionează centre de cercetare cu finanțare federală.

Nu se cunosc încă detalii despre momentul în care va începe procesul de identificare digitală. Greene nu a fost singura care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acest proces. Și un alt parlamentar republican, Jim Jordan, s-a exprimat critic în această privință la adresa administrației Biden.

„Administrația Biden, ia în considerare crearea unui „pașaport de vaccinare „pentru americani”, dar nu pare să-i pese de pașapoarte atunci când vine vorba de migranții ilegali care traversează granița de sud”, a scris reprezentantul statului Ohio.

Un alt politician din Ohio, Mike Loychik, a scris: „Pașapoartele de vaccinare nu au ce căuta într-o societate liberă”.

Mulți alți conservatori gândesc la fel. Emerald Robinson, corespondentul de la Casa Albă al postului Newsmax, a scris că un ID digital, prin care să se dovedească vaccinarea, este următorul pas către „comunismul totalitar”, introducerea în societatea occidentală a unui sistem de supraveghere aidoma celui aplicat de China.