• Perseidele vor atinge maximul în noaptea de 12 spre 13 august.
  • Poți vedea până la 100 de stele căzătoare pe oră.
  • Tot ce trebuie să faci este să te uiți pe cer, spre nord.

Perseidele vor atinge maximul în noaptea de 12 spre 13 august, când vor putea fi văzute până la o sută de stele căzătoare pe oră, spun cei de la NASA.

Ultimul pătrar al Lunii se va intersecta cu ploaia Perseidelor, însă vei reuși să le vezi pe cele mai luminoase, inclusiv „mingiile de foc”.

Dacă vrei să prinzi cel mai bun moment al lor, ar trebui să privești cerul în orele de dinaintea răsăritului. Totuși, ai șanse să vezi ploaia de stele căzătoare oricând, între miezul nopții și răsărit, chiar și după o săptămână.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Perseidele strălucesc, în general, dintr-un punct situat în partea nordică, numit și „radiant”, care face parte din constelația Perseu. Tot ce trebuie să faci este să privești spre nord și să te bucuri de spectacol.

Alte fenomene astronomice în luna august

Pe 9 august, înainte de răsărit, vei putea vedea planeta Marte poziționată foarte aproape de Lună. O vei putea observa uitându-te spre sud: este punctul sclipitor și roșiatic din dreapta Lunii.

Dacă vremea ne va permite, am putea asista la un cer minunat care ne dezvăluie planeta Venus, constelația Orion, Pleiadele și cea mai luminoasă stea din constelația Taurus, steaua gigant Aldebaran.

Pe 15 august, cu o oră înainte de răsărit, uită-te spre est, la o distanță de doar câteva degete de lună, și poți vedea Venus. Înainte ca cerul să se lumineze, poți vedea planeta Venus și Luna înconjurate de un cerc luminos de stele.