• Alexandra Coman, despre întâlnirea cu Luciano Pavarotti: ,,Lucra pe perioada verii cu noi, fără costuri. Cine își permitea să îl plătească pe Luciano Pavarotti? Am fost norocoasă să fiu selecționată din prima.”
  • Alexandra Coman, despre cum l-a cunoscut pe Michael Jackson: ,,I-am tradus o carte de poezie, Dancing the dream. Eram la liceu atunci. Am tradus-o, am adaptat-o, a fost publicată în România”
  • Alexandra Coman: ,,Să știi că nu exclud muzica pop. Adică, un fel de rock-opera sau pop-opera. O dată cu pandemia, vreau să mă reinventez și să merg și în direcția asta”

Soprana Alexandra Coman a povestit în emisiunea ,,Ochii pe mine!” emoțiile pe care le-a trăit pe scena mare, acolo unde a cântat alături de nume grele precum José Carreras, și Placido Domingo. În plus, soprana a vorbit și despre cursurile de perfecționare și învățăturile pe care i le-a transmis nimeni altul decât regretatul Luciano Pavarotti.

Ne-a vorbit și despre întâlnirea cu Michael Jackson, dar și despre colaborarea cu Sting. Recunoaște însă că pandemia i-a dat peste cap multe planuri și că speră, pe viitor, într-o reinventare.

Alexandra Coman, despre întâlnirea cu Luciano Pavarotti

,,A trebuit să mă duc la o audiție. El era la audiții la Teatrul din Modena și veneau, îți dai seama, zeci sau sute de candidați pentru că selecta 2 sau 3.  Lucra pe perioada verii cu noi, fără costuri. Cine își permitea să îl platească pe Luciano Pavarotti? Am fost norocoasa din prima sa fiu selecționată.  (…) Era foarte haios. Ultima întâlnire pe care am avut-o cu el în Belgrad, cred ca a fost de fapt și ultimul său concert…. A fost ghinion pentru mine pentru că, urma, din toamnă să cântăm împreună, în turneul lui de adio să fiu invitata lui și, din păcate, nu am mai reușit. Din acest motiv m-a invitat la Belgrad să repetam puțin, să îmi dea repertoriul să vedem cum decurge concertul. După spectacol, vorbind cu el îmi spunea că se simte foarte rău, că abia așteaptă să se opereze. Mi-a spus: Nu se poate așa ceva, ai cântat cu Carreras și Domingo si cu mine profesorul tău, nu. Gândește-te la un lucru: Domingo are vocea cea mai bună,  dar eu sunt cel mai frumos dintre ei.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ce spune Alexandra Coman despre întâlnirea cu Michael Jackson, căruia i-a tradus și o carte.

,,Era foarte drăguț și natural. Eu i-am tradus și o carte de poezie. Eram mica, eram la liceu atunci. Dancing the dream era cartea lui. Am tradus-o, am adaptat-o, a fost publicată în România. Eram prea emoționată să-l pun să-mi fredoneze ceva”

Alexandra Coman, despre colaborarea cu Sting

Alexandra Coman a mărturisit însă că, avea multe proiecte, pe care pandemia i le-a blocat. Tocmai de aceea, mărturisește că, pe viiitor, nu exclude o reinventare muzicală și o colaborare de genul rock-opera sau pop-opera. Ce spune soprana despre colaborarea cu Sting?

,,V. Craioveanu: Ai colaborat cu un artist de muzică pop?

Alexandra Coman: Am colaborat la Teatrul Châtelet cu Sting. Era o producție opera modernă, dar ariile erau destul de grele pentru soliștii de operă. De fapt, asta era și subiectul. Un cântăreț de muzică ușoara care se îndrăgosteste de o cântăreața de operă.Totul foarte fashion, așa…”