• Constantin Necula vorbit despre importanţa sacrificiului, cu ocazia zilei de Paşte
  • Părintele Necula: Să ne dăruim unii altora lumină, dar şi Lui
  • Părintele Necula: Noi cu sacrificiul, generaţia actuală, stăm cam greu

Paștele este despre renaștere, despre reinventare, despre lumină. An de an, alegi cui oferi lumină. În termeni religioși, toți ne îndreptăm lumina către o singură țintă. Părintele Constantin Necula ne povestește despre o relație de reciprocitate între noi și divinitate.

„Se pare că-i dăm înapoi lui Dumnezeu, lumina pe care ne-a dat-o. Este lucrul cel mai important şi aceasta este de fapt, semnificaţia Paştelui: Dumnezeu care vine de la întuneric la lumină şi ne cere să fim lumină. Să ne dăruim unii altora lumină, dar şi Lui, înapoi, cel puţin la fel de multă lumină cât ne-a dat El, ceea ce e imposibil fără El”, a spus părintele Necula.

După un an atât de greu, am văzut și cât de important este sacrificiul. Disconfortul tău înseamnă grijă pentru aproape. Când porți mască, de fapt, protejezi și te protejezi. Anul trecut, bisericile au avut lacătul pus pe uși. Ai urmărit din liniștea căminului tău forța sărbătorii Învierii. Și uite că anul acesta, ne-am unit, din nou, întru credință în sânul Bisericii. Sacrificiul ne aduce, în cele din urmă, bucurie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Noi cu sacrificiul, generaţia actuală, stam cam greu, pentru că până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat. Dar cred că putem învăța. Putem învăţa din jerfa Mântuitorului, care oricum e ultima şi nu mai poate nimeni să reia vreodată dimensiunea aceea a sacrificiului său”, a adăugat părintele Necula.