În judeţul Neamț a fost inaugurată „Crucea Pandemiei”, ridicată în memoria tuturor celor care au murit din cauza SARS-CoV-2, virusul ce a îngenuncheat întreaga planetă. Crucea din satul Bârgăuani a fost sfințită vineri de către episcopul Iosif Păuleț.

Preotul Iosif Gîrleanu, cel care a avut ideea construirii impunătoarei cruci, a dorit inițial să o dedice eroilor neamului, dar ulterior a fost închinată victimelor pandemiei de coronavirus.

Pentru că, între timp au apărut alţi «eroi neprogramaţi», am hotărât să închinăm această cruce victimelor pandemiei (peste 11.000, la 1 decembrie), în special celor 15 care au decedat după nefericitul accident de la Spitalul din Piatra Neamţ (incendiul de pe 14 noiembrie 2020 – n. red.). Pe de altă parte, am vrut să fie un semn de speranţă şi de vindecare pentru toţi cei afectaţi de această pandemie, fizic sau psihic. Crucea rămâne obiectul mântuirii şi salvării omenirii în toate încercările vieţii, dar mai ales în timpul de astăzi! «Cine va privi spre cruce, se va vindeca!»”, explică parohul ideea sa, pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, www.ercis.ro.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP