• Bill de Blaiso, primarul orașului New York, i-a ajutat pe activiști să picteze mesajul „Black Lives Matter”
  • Aceștia au folosit vopsea de culoare galbenă și au pictat direct pe șosea, în fața clădirii Trump Tower, de pe 5th Avenue
  • Bill de Blaiso spune că administrația vrea să îi onoreze pe oamenii de culoare care au ajutat la ridicarea New York-ului

Mesajul „Black Lives Matter” a fost pictat cu litere uriașe de culoare galbenă, pe șosea, vis-a-vis de clădirea Trump Tower de pe 5th Avenue din New York. La realizarea muralului au participat activiști, dar și primarul orașului, Bill de Blasio, care a vrut să transmită un mesaj clar către comunitate.

Primarul spune că administrația condusă de el vrea să îi onoreze pe oamenii de culoare care au ajutat la ridicarea New York-ului.

Mișcarea „Black Lives Matter” căpătat amploare după ce George Floyd, un afro-american, a murit atunci când polițiștii au vrut să-l imobilizeze. Protestele au cuprins toată țara, iar mesaje precum cel din New York au apărut în diverse alte orașe, cel mai popular fiind cel pictat pe drumul care duce spre Casa Albă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Reacția lui Trump nu a ezitat să apară: „I-am oferit totul acestui om. Am vorbit cu el de multe ori, a fost foarte amabil. Și acum aruncă un mare semn chiar în mijlocul Fifth Avenue”.